De ce o femeie în etate ar trebui să aibă câteva kilograme în plus

Menopauza reprezintă o perioadă specială în viața oricărei femei. Anume în această perioadă femeile pot observa diferite schimbări în propriul organism, cu care nu erau deloc obișnuite în trecut.

Specialiștii afirmă că cel mai răspândit efect al menopauzei este modificarea masei corporale. Femeile se plâng că fără a-și schimba modul de viață și alimentație, corpul lor adaugă kilograme. În această privință putem distinge două tipuri de femei: unele se resemnează cu această situație și încep să adauge zeci de kilograme, altele încearcă să slăbească, oprind cumva acest proces.

Strategia de a fi slabe cu orice preț ne este impusă abuziv de toate sursele mass-media. Nouă ni s-a creat deja stereotipul conform căruia doar un om slab poate fi frumos și sănătos. Dar asta e o minciună care dăunează mult femeilor mature.

În continuare veți afla cauzele acestor transformări din organism și de ce unele din ele sunt firești.

1. Îmbătrânirea este inevitabilă

Procesul pe care noi îl numim “îmbătrânire” este de fapt ceva normal pentru firea noastră. Apariția ridurilor, extenuarea organelor interne, schimbările metabolice – toate acestea sunt manifestări normale ale creșterii vârstei organismului. Chiar și femeile care își pot permite să-și facă operații plastice în fiecare săptămână nu pot evita îmbătrânirea.

Un impact important asupra îmbătrânirii organismului feminin îl au schimbările hormonale. În particular este vorba de scăderea nivelului de progesteron și estrogen, care este principala cauză a problemelor din perioada menopauzei. Schimbările hormonale pot determina tulburări de somn, dispoziție instabilă, aritmie și alte simptome.

2. Cantitatea moderată a grăsimii în organism e foarte importantă pentru sănătatea femeii

În perioada menopauzei ovarele reduc secreția de estrogen, iar organismul poate compensa cantitatea lipsă cu ajutorul grăsimii. Această schimbare a strategiei organismului poate duce la apariția unor kilograme în plus.

Rețineți: creșterea cantității de grăsime în această perioadă este cât se poate de normală!

3. Lipsa cantității necesare de grăsime duce la insuficiență de estrogen

Dacă nu va exista suficientă grăsime depozitată, organismul va începe să aibă insuficiență de estrogen. În mod inevitabil asta va duce la accentuarea simptomelor menopauzei și la accelerarea îmbătrânirii. De aceea vă recomandăm să priviți cu scepticism dietele prea stricte, organismul dvs. nu va avea nici un beneficiu din asta. În schimb e necesar ca modul de viață sănătos să fie continuu.

Insuficiența hormonului estrogen poate duce la probleme de memorie, boli cardiace, slăbirea oaselor, pierderea elasticității pielii, acumularea de lichid în organism etc.

Lupta asiduă împotriva depunerilor de grăsime în perioada menopauzei va provoca uscarea pielii și accentuarea ridurilor. Trebuie să înțelegeți că menopauza nu este o boală, este un proces firesc pe care nu trebuie să-l “tratați”. Oricum la acea vârstă frumusețea fizică nu trebuie să fie principalul atu al femeii.

Mult mai eficient ar fi să evitați situațiile de stres, să duceți un mod de viață sănătos, să evitați orice fel de abuzuri. În acest fel vă veți asigura un corp sănătos și o dispoziție bună.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!