Dacă veți acorda acestor 5 exerciții câte 10 minute pe zi, după o lună veți avea un corp nou!

Să te menții mereu în formă este o provocare destul de dificilă. Pentru asta ai nevoie de hotărâre, motivare, voință și rezistență.

Dar cel mai important pentru un mod de viață sănătos este să faci primul pas. Trecerea peste acest obstacol psihologic este esențială, căci după apariția primelor rezultate e mult mai simplu să te motivezi să continui.

Așadar, pentru început aveți grijă să aveți o alimentație sănătoasă, căci abdomenul se antrenează mai întâi la bucătărie…

Iar dacă nu știți cu ce exerciții să începeți, redacția noastră vă invită să cunoașteți un set de exerciții ideal pentru așa ceva.

1. Plank

Providr

Plank este unul din cele mai eficiente exerciții ce antrenează mușchii abdominali, umerii și spatele. Cu ajutorul său puteți să vă corectați ținuta și să scăpați de durerile de spate.

Providr

Un abdomen puternic este garantul unui corp puternic și rezistent la tot felul de traume.

Providr

Luați poziția din care se fac flotări. Îndoiți mâinile în coate la un unghi de 90⁰ și sprijiniți-vă în coate, care trebuie să se afle exact sub umeri.

Providr

Țineți corpul drept, încordați abdomenul și mențineți această poziție. Începeți cu o durată de 30 de secunde și creșteți-o treptat.

2. Flotări

Providr

Acesta e unul din cele mai vechi și mai importante exerciții. Flotările activează tot corpul și întăresc mușchii antebrațului, umerilor, pieptului, spatelui, abdomenului și ai picioarelor.

Providr

La fel ca și plank flotările nu necesită echipament suplimentar. Puteți exersa acasă, în parc sau în orice alt loc.

Providr

Sprijiniți-vă în palme exact la nivelul umerilor. Încordați abdomenul și aveți grijă ca linia corpului să rămână dreaptă.

Providr

Apropiați corpul de sol fără a îndoi spatele. În poziția de jos faceți o expirație și reveniți în poziția inițială.

3. Genuflexiuni

Providr

Și aici este vorba de un exercițiu ce antrenează mai multe grupuri de mușchi, inclusivi fesierii, mușchii picioarelor, spatelui și cei abdominali.

Providr

Genuflexiunile reprezintă un exercițiu de bază pentru dezvoltarea părții de jos a corpului. Ele stimulează creșterea masei musculare, întăresc articulațiile și îmbunătățesc echilibrul.

Providr

Stați drept, depărtați picioarele la nivelul umerilor. Începeți să faceți o mișcare de parcă vă așezați pe un scaun aflat la spate. Sprijiniți-vă în călcâie, nu înclinați capul și țineți spatele cât mai drept.

Providr

Continuați mișcarea până când coapsele vor fi paralele cu solul. Inițial faceți genuflexiuni folosind doar masa corpului, mai târziu puteți lua greutăți suplimentare.

4. Cvadruplex

Providr

Exercițiul cvadruplex acționează toți mușchii din zona taliei, întărind spatele și mai ales zona lombară a coloanei vertebrale.

Providr

Sprijiniți-vă în palme și genunchi. Încordați abdomenul, dar relaxați spatele și gâtul, lăsând capul în jos. Coapsele și mâinile trebuie să fie în poziție verticală la lățimea umerilor.

Providr

Întindeți lent piciorul stâng înapoi, astfel încât să fie paralel cu solul. Apoi ridicați încet mâna dreaptă până ajunge și ea paralelă cu solul.

Providr

Mențineți poziția pentru câteva secunde și reveniți în poziția inițială, după care repetați exercițiul schimbând partea.

5. Podul fundului

Providr

În primul rând acest exercițiu antrenează mușchii fesieri, dar pune în acțiune și mușchii abdominali și ai spatelui. Acesta e un exercițiu cheie pentru profilaxia durerilor de spate.

Providr

Dacă la serviciu petreceți mult timp pe scaun și în general faceți puțină mișcare, ar fi cazul să începeți a practica acest exercițiu pentru a preveni apariția problemelor la spate.

Providr

Culcați-vă pe spate, îndoiți picioarele în genunchi ținând talpa lipită de sol. Mâinile depărtați-le spre lateral. Ridicați încet fundul până când umerii, abdomenul și genunchii vor forma o linie dreaptă. Încordați tare abdomenul și mușchii fesieri. După câteva secunde reveniți în poziția inițială.

Pixabay

Rețineți: pentru a avea un corp frumos și sănătos este nevoie de mult timp și mult efort. Primele 4 săptămâni sunt esențiale pentru a vă forma din asta un obicei și a vedea primele rezultate promițătoare.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!