Cum se tratează refluxul gastroesofagian în condiții casnice

Refluxul gastroesofagian (sau BRGE) a devenit o problemă destul de răspândită. Arsuri la stomac, gust acid în gură, miros neplăcut al respirației, râgâit, tuse și chiar răgușeala – toate acestea sunt simptome ale refluxului gastroesofagian, care reprezintă pătrunderea conținutului acid din stomac în esofag. Uneori durerile pot fi atât de acute, încât BRGE poate fi confundat cu un atac de cord.

Dacă sunteți afectat de această problemă, prima măsură pe care ar trebui să o faceți este să revizuiți modul în care vă alimentați. Înainte de toate ar fi indicat să reduceți consumul de semifabricate, zahăr, cofeină, alcool, dar și de produse rafinate și grase. Totodată consumați mai multe fructe, legume și cereale integrale.

Iată câteva soluții naturale care vă vor ajuta să scăpați de refluxul gastroesofagian cu toate simptomele sale neplăcute.

Ghimbir

Efectele benefice ale rădăcinii de ghimbir asupra sistemului digestiv au fost dovedite de numeroase cercetări. Ghimbirul neutralizează acizii și previne înmulțirea helicobacter pylori.

Pentru tratarea refluxului gastroesofagian adăugați 1 linguriță de ghimbir proaspăt ras în 1 pahar de apă clocotită. Lăsați băutura să se infuzeze și consumați-o înainte de masă.

Suc de aloe vera

Aloe e o plantă foarte folositoare pentru organism. Sucul său are efecte antiinflamatorii, calmând esofagul iritat și ameliorând simptomele refluxului.

Se recomandă consumul a cel puțin 1/2 de pahar de suc de aloe înainte de luarea mesei. Totodată nu uitați că acest produs are efect laxativ.

Oțet natural de mere

Și oțetul de mere vă poate fi de ajutor în asemenea situație. Dizolvați 1 lingură de oțet în 1 pahar de apă și consumați soluția atunci când simțiți disconfort în esofag.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are capacitatea de a restabili echilibrul acido-bazic în organism. Pentru a lupta împotriva refluxului gastroesofagian, dizolvați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu în 1 pahar de apă și consumați amestecul.

Lemn dulce

Lemnul dulce sau răculețul încurajează formarea unei folii protectoare pe pereții stomacului, fapt ce ameliorează simptomele neplăcute ale refluxului. Se recomandă consumul de extract sau de infuzie de lemn dulce.

Glutamină

Glutamina este un aminoacid care ajută la restabilirea organelor tractului digestiv în urma daunelor provocate de helicobacter pylori. Deși glutamina este sintetizată de organism, cantitatea sa poate fi crescută prin consumul unor produse precum carne de vită și de pui, pește, ouă, produse lactate, pătrunjel, spanac ș.a.

Alte recomandări

În afară de asta pentru tratamentul refluxului gastroesofagian atrageți atenția și la următoarele recomandări importante:

• Nu luați masa în grabă, mestecați bine toată mâncarea.

• La cină consumați bucate ușor digerabile, iar ultima masă ar trebui luată cu cel puțin 3 ore înainte de somn.

• Evitați bucatele acre și picante, care irită esofagul și stomacul.

• La începutul mesei ar fi bine să evitați produsele ce conțin amidon. Începeți mai bine cu legume sau carne, după care puteți trece la cartofi și pâine.

• Pe lângă mulțimea de probleme pe care le provoacă obezitatea, ea poate cauza și reflux gastroesofagian. Aveți grijă de starea organismului și scăpați de surplusul de kilograme.

• Evitați consumul excesiv de alcool, care poate avea efect iritant asupra tractului digestiv.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!