Cum să-ți menții greutatea la nivel optim pe parcursul întregii vieți?

Această metodă este absolut inofensivă și poate fi aplicată pe parcursul întregii vieți.

Totul începe de dimineața devreme, de când ne-am trezit.

Cât de mult ne dorim cu toții să fim supli toată viața și să nu adăugăm kilograme în plus odată cu trecerea anilor. Din fericire, există o modalitate de a-ți menține greutatea și silueta în normă. Nu este deloc dificil, însă noul regim al zilei trebuie să devină o obișnuință.

Trezirea

De îndată ce v-ați trezit trebuie să beți două pahare de apă, nefiartă, călduță. În apă se poate adăuga sucul proaspăt stors de la o lămâie. Acesta vă va oferi o doză considerabilă de energie, plus că va contribui la întărirea imunități. Sucul de lămâie se adaugă doar în cazul în care nu aveți probleme cu stomacul. Peste jumătate de oră puteți lua micul dejun.

Micul dejun

Reamintim că în timpul mesei nu este recomandat să beți apă – acest lucru se face fie cu 20 de minute înainte de masă, fie la o oră și jumătate după masă. La micul dejun este indicat să mâncați fulgi de ovăz, în care se pot adăuga nuci sau stafide, după gust. Iar până la următoarea gustare e bine să treacă 2 ore.

Gustarea

Al doilea dejun sau gustarea începe cu aceea că se beau două pahare de apă. După 20 de minute se poate de mâncat un măr, brânză de vaci degresată sau un iaurt. Iar peste alte 2 ore se poate lua prânzul.

Prânzul

Cu 20 de minute înainte de prânz se beau din nou două pahare cu apă. Masa de prânz trebuie să conțină o mare cantitate de carbohidrați compuși. Spre exemplu, puteți să mâncați paste cu sos de roșii, hrișcă cu sos de soia, orez sălbatic și piept de pui fiert, legume coapte sau pregătite la aburi. Excludeți mâncarea prăjită. Reduceți la minim întrebuințarea sării, puteți totuși să sărați mâncarea deja pregătită. Între prânz și următoarea gustare trebuie să fie cel puțin 2 ore distanță.

Gustarea de la chindii

Începem cu cele două pahare de apă, băute cu 20 de minute înainte de a lua gustarea. Puteți să mâncați un iaurt, brânză de vaci sau un măr copt. Pentru a fi copt, mărul se taie în două, se curăță, se presară cu scorțișoară, se pune în tava, în care se toarnă un  pic de apă și se dă la cuptor pentru 20 de minte, la temperatura de 200 de grade. Mărul copt poate fi servit cu miere și nuci măcinate. Peste 2 ore se va servi cina.

Cina

Ca de obicei – două pahare cu apă, cu 20 de minute înainte de cină. Cina trebuie să conțină o cantitate mare de proteine: poate fi vorba de o simplă omletă sau o bucată de carne de găină sau curcan, pregătită la aburi sau coaptă, cu legume.

La câteva ore de la cina, dacă nu a fost servită prea târziu, se poate face o plimbare pe jos sau se pot face câteva exerciții fizice.

Înainte de culcare se poate consuma un iaurt sau un pahar de lapte.

Bineînțeles că feluri de mâncare pot fi o mulțime, important este să fie respectate cele două principii: cu 20 de minute înainte de masă să se bea două pahare cu apă, iar între mese să fie cel puțin 2 ore distanță.

În afară de asta, meniul zilnic trebuie să fie alcătuit din alimente bogate în elemente nutritive, carbohidrați complecși și o cantitate suficientă de proteine. Deja după câteva zile veți simți că organismul dvs. se simte mai bine și mai ușor.

Iar respectând acest regim alimentar pe parcursul întregii vieții, nu va mai trebui să numărați caloriile din farfurie și nici să vă înfometați pentru a fi în formă!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!