Cum să scapi de 4 cm de pe burtă în doar 5 minute pe zi?

Atenție! Înainte de a aplica această metodologie consultați medicul specialist! Oamenilor cu probleme serioase la spate le este contraindicat acest exercițiu!

În ziua de azi tot mai mulți oameni trec la un mod de viață sedentar, fapt urmat de probleme cu poziția spatelui și a coloanei vertebrale.

Specialiștii japonezi au găsit o soluție, elaborând acum 10 ani o metodologie destul de simplă.

Exercițiile necesită doar 5 minute pe zi, iar ținuta suferă schimbări vizibile! Restabilind poziția firească a scheletului, această tehnică face spatele drept și figura mai suplă.

Cartea în care a fost descrisă această metodologie a avut un tiraj uriaș – peste 6 milioane de exemplare. Dar de fapt aceasta poate fi încadrată ușor în câteva alineate.

Vă invităm să cunoașteți soluția specialiștilor japonezi. Poate într-o bună zi veți scăpa de problemele la coloana vertebrală datorită acestei tehnici!

1. Luați un prosop suficient de mare și faceți-l rulou, legându-l cu o sfoară ca să nu se desfacă. Ruloul trebuie să aibă lungime de cel puțin 40 cm și diametru de 7-10 cm.

2. Găsiți o suprafață plană pe care să vă puteți întinde. Patul sau salteaua nu sunt alegeri bune, este nevoie de o suprafață tare, cum ar fi pardoseala.

3. Culcați-vă pe spate, asigurându-vă că prosopul este așezat de-a latul în zona lombară a spatelui, în dreptul buricului. E foarte important ca prosopul să fie anume în acest loc.

4. Depărtați picioarele la nivelul umerilor, astfel încât călcâiele să fie la o distanță de 20-25 cm unul de altul, iar degetele mari să se atingă.

5. Întindeți mâinile drepte după cap de-a lungul corpului. Întoarceți-le cu palma spre sol, astfel încât degetele mici să se atingă între ele.

6. Mențineți această poziție timp de 5 minute.

Dacă veți face totul corect, veți simți la propriu cum scheletul se îndreaptă și ia poziția sa naturală. Totodată burta va deveni mai plată, iar organele interne se vor afla în cea mai potrivită poziție.

Atenție! Ridicarea din această poziție trebuie făcută fără grabă, căci oasele și articulațiile pot fi ușor deplasate.

Bineînțeles că la început e dificil să stai într-o asemenea poziție timp de 5 minute, dar dacă inițial veți sta doar 2-3 minute tot e un pas înainte. După doar o lună de exerciții schimbările vor fi evidente și plăcut surprinzătoare!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!