Cum poți scăpa de chimicalele din legume și fructe în condiții casnice

În această perioadă s-au copt deja multe fructe și legume. Ele sunt bogate în vitamine și nutrienți care ne asigură o bună funcționare a organismului. Atunci când le cumpărați trebuie să le alegeți pe cele ecologice, crescute fără chimicale. Dar din păcate nu toate produsele pot fi verificate.De aceea, noi vă propunem să urmați câteva sfaturi simple pentru a reduce cantitatea de substanțe nocive și fructe și legume.

Roșiile

Rețineți: cu cât este mai groasă coaja roșiilor, cu atât mai multe chimicale au. Nu vă grăbiți să cumpărați roșii de culoare roșie-portocalie. Nervurile groase și pulpa albă înseamnă o cantitate foarte mare de nitrați. Dacă ați cumpărat astfel de produse, trebuie să înmuiați roșiile în apă rece pentru 1-1,5 ore.

Sfecla, morcovii și ridichea

La rădăcinoase majoritatea nitraților se concentrează la vârf și în partea superioară a plantei. Înlăturați aceste părți înainte de a consuma produsele. Nu cumpărați sfeclă cu codița rotunjită. Tăiați aproximativ 1 cm de la baza morcovului sau toată partea verde.

www.dama.pp.ua

Varza

Această legumă folositoare nu este crescută mereu natural. Înainte de a o consuma îndepărtați frunzele de deasupra și tăiați mijlocul. Această metodă vă ajută să scădeți nivelul de intoxicație cu nitrați.

Cartoful

În cartof substanțele nocive se depozitează în coaja acestora, sub coajă și în mijloc. Dacă nu sunteți siguri de calitatea acestora, atunci aruncați apa după fierberea cartofilor. În această supă de legume poate conține 30-40% de nitrați. De asemenea, se recomandă să aruncați apa de la morcov și sfeclă. Cu cât se răcesc mai mult, cu atât mi mult absorb înapoi toți nitrații. Cartofii dubioși pot fi curățați de coajă și înmuiați în soluție de sare de 1% sau acid ascorbic pentru câteva ore. Nu acoperiți capacul când fierbeți legumele, o parte din toxine se pot îndepărta prin fum.

www.look.com.ua

Dovleceii, castraveții, vinetele

Castraveții naturali, crescuți în condiții ecologice normale au o culoare ușor verzuie. Dacă ați văzut produse de culoare verde închis, înseamnă că au fost tratați cu foarte multe chimicale. Acești castraveți, chiar și dovleceii trebuie curățați de coajă și să fie tăiați la vârf și la bază.

Verdețurile: Salata, pătrunjelul, spanacul, pătrunjelul etc.

La verdețuri nivelul maxim de chimicale se concentrează în tulpini și nervuri. Verdețurilor le place să bea și foarte activ înghite pesticidele. Pentru a diminua cantitatea acestora, înmuiați verdețurile în apă pentru 1-1.5 ore, clătiți-le și uscați-le.

Pepenele verde și pepenele galben

Nu cumpărați niciodată jumătăți de pepeni înveliți în folie alimentară. Este un ambalaj excelent pentru înmulțirea bacteriilor. Dacă pepenii au ramificații dure de culoare gălbuie, înseamnă că ei au fost tratați cu nitrați foarte intens. Faceți un test. Puneți o bucată de pepene verde într-un pahar de apă timp de un minut. Dacă apa se va face roză, atunci sunt cu chimicale, dacă s-a făcut puțin tulbură, atunci este bun de consum.

hdwallpapers.cat

Strugurii

Strugurii se vor păstra mai mult timp dacă sunt tratați cu fungicide. Clătiți strugurii foarte bine în apă caldă.

Merele și perele

Când cumpărați aceste fructe verificați-le la atingere. Dacă pe suprafața lor este un strat lipicios înseamnă că au fost tratate cu difenil pentru a prelungi termenul de păstrare. În SUA și Europa difenilul este interzis din cauza reacțiilor sale alergice și proprietăților cancerigene. Astfel de mere și pere trebuie neapărat curățate de coajă.

www.kak-poxudet.ru

Majoritatea fructelor și legumelor tratate cu pesticide sunt importate din Turcia, Egipt, Olanda și Israel. Motivul constă în solul sărac din aceste regiuni, iar fără chimicale nu cresc vegetalele.

Cel mai mare pericol este pentru copii noștri, deoarece nitrații sunt o adevărată provocare pentru organismul lor tânăr. Urmați aceste sfaturi și veți reduce riscul de acumulare a chimicalelor.

error: Content is protected !!