Câteva exerciții simple împotriva durerilor în zona cervicală a coloanei și umeri. Tratament acasă.

Există unele exerciții care sunt foarte eficiente și totodată foarte simplu de făcut. Pentru a scăpa de durerile de gât și umeri nu e neapărat să aveți experiență sau pregătire sportivă.

Aceste exerciții nu presupun mișcări bruște și solicită destul de puțin mușchii, pericolul unei întinderi fiind minim.

Repetați aceste exerciții și veți uita pentru totdeauna de dureri de gât și umeri. Veți uita ce înseamnă durere!

@img02.rl0.ru

Oamenii care au un mod de viață sedentar cunosc pe propria piele cât de neplăcută este senzația durerii în zona gâtului și cât de persistentă poate fi aceasta. Într-un sfârșit devine din ce în ce mai greu să găsești o poziție comodă, în care să nu mai simți durerea.

Dacă nu sunt luate măsuri, disconfortul din zona cervicală se poate transforma în dureri cronice, dureri de cap, amețeală, amorțeala mâinilor și o stare generală proastă a organismului.

@lady-journal.info

Însăși coloana vertebrală este alcătuită din oase, iar oasele, se știe, nu pot să doară. Durerea apare în urma strangulării unor nervi între oase datorată poziției greșite a corpului.

Încordarea continuă a mușchilor gâtului creează probleme la nivelul vaselor sangvine, inclusiv a acelora care alimentează creierul. Mușchii suprasolicitați pot strangula arterele, iar prin urmare creierul nu mai primește cantitatea necesară de sânge și oxigen, apărând astfel senzații de amețeală sau chiar vomă.

@anysports.tv

De fapt există mai multe moduri de a lupta contra durerilor de gât. Unele medicamente pot avea efect analgezic, iar masajul va relaxa mușchii suprasolicitați. Dar dacă nu veți lua măsuri contra cauzei primare a acestor dureri, ele vor reapărea de fiecare dată.

Mulți dintre noi nu-și permit un abonament la sala de fitness, fie din lipsă de bani, fie din lipsă de timp. În schimb oricine poate face câteva exerciții simple acasă. Urmăriți filmulețul de mai jos și urmați recomandările de mai jos.

  • Forma și poziția spatelui atunci când stăm la birou sau citim o carte are mare importanță.
  • Vederea imperfectă ne face de multe ori să ne apropiem involuntar de monitor, carte sau ziar, încordând mușchii gâtului.
  • Poziția incomodă a monitorului sau laptopului, dar și setările ecranului, ne pot influența negativ vederea și poziția corpului. Monitorul trebuie să fie mereu în dreptul ochilor.
  • Vizualizarea telefonului mobil în timpul mersului presupune o poziție anormală a gâtului, străduiți-vă să faceți asta doar în poziții comode.
  • Țineți mereu spatele drept, mai ales în timpul mersului. Umerii și gâtul trebuie să formeze o linie dreaptă.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!