Capodoperă pe gheață: o ucraineancă și un francez au stabilit un record mondial la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

Pe 15 februarie 2018 la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, Coreea de Sud, Germania a câștigat medalia de aur la patinaj artistic perechi.

E curios că medalia a fost câștigată de fapt de o ucraineancă și un francez. Perechea alcătuită din Alena Savcenko și Bruno Massot a reușit o performanță uluitoare: în programul liber ei au reușit să stabilească un nou record mondial, în ciuda faptului că ei nu se numărau printre favoriți!

Eurosport / YouTube

După programul scurt Alena și Bruno erau abia pe poziția a 4-a. Se părea că ei nu au nici o șansă la medaliile de aur. Dar cei doi au reușit o performanță ireproșabilă în programul liber, iar greșelile comise de celelalte perechi le-au permis perechii germane să urce pe primul loc.

Iată cum a fost de fapt.

După încheierea prezentării cei doi nu-și puteau ascunde emoțiile.

Eurosport / YouTube

E incredibil de mișcător!

Eurosport / YouTube

Pare incredibil, dar pentru Alena Savcenko aceasta a fost tocmai a 5-a Olimpiadă din carieră. Ea a participat la Jocurile Olimpice cu 3 parteneri diferiți, dar niciodată nu reușise să ia medaliile olimpice de aur până la ediția din Coreea de Sud.

Un alt mare campion olimpic la patinaj artistic, Evgheni Pliușenko, a afirmat că performanța celor doi este pur și simplu o capodoperă:

“Aș vrea să spun câteva cuvinte de admirație lui Alena Savcenko și Bruno Massot! Asta a fost frumos, curat și emoționant: a fost o capodoperă pe gheață! Alena, iată că ai atins principalul scop din viața ta, spre care ai mers 20 de ani! Istoria acestei domnișoare este incredibilă, după acest triumf ea ar trebui să scrie o carte! Anul 2002 – locul 15 pentru Ucraina cu Morozov, anul 2006 – locul 6 pentru Germania cu Robin Szolkowy, anul 2010 și 2014 – două medalii de bronz cu Robin, care după Soci a încheiat cariera și a plecat să antreneze concurenții ei alături de Nina Mozer, iar la a 5-a Olimpiadă cu al 3-lea partener – Bruno Massot – Alena a câștigat mult așteptatul aur cu record mondial! Bravo, Alena! Ești un luptător! Eroina Jocurilor Olimpice, care a reușit să parcurgă un ciclu de 20 de ani pentru a învinge la 34 de ani!”

Tot ce au reușit să facă Alena și Bruno pe gheață în acest show uimitor și emoționant a fost absolut ideal și are un loc bine meritat în istoria patinajului artistic!

loading...

error: Content is protected !!