Când am aflat pentru ce vecina strânge zațul de cafea, am început să fac și eu la fel. Fantastic în câte moduri poate fi utilizat!

Cu ce începe ziua multor oameni din ziua de azi? Bineînțeles cu o ceașcă de cafea! Aroma sa te trezești și te energizează totodată, setându-ți organismul la ritmul de lucru. În plus pentru mulți acesta a devenit deja un fel de ritual de dimineață.

Ce faceți cu zațul după ce savurați aroma superbă a cafelei? Nu vă grăbiți să-l aruncați, căci zațul de cafea este o adevărată comoară! Iată care sunt motivele.

Moduri de utilizare a zațului de cafea

Îngrijirea pielii

Masca-scrub pe bază de zaț de cafea îmbunătățește circulația sangvină, înnoiește pielea și echilibrează culoarea feței. Amestecați 3 lingurițe de cafea măcinată cu 1 linguriță de smântână grasă. Aplicați amestecul pe față într-un strat uniform. După 5 minute începeți să masați pielea timp de un minut, apoi spălați fața.

Odorizant

Cafeaua nu doar odorizează încăperea, umplând aerul de o aromă nemaipomenită, ci și are capacitatea de a absorbi mirosurile neplăcute. Zațul vă va fi deosebit de util la bucătărie!

Spălatul vaselor

Aceasta e o alternativă naturală pentru detergenții comerciali, care, după cum se știe, sunt plini de tot felul de chimicale. Zațul de cafea vă va ajuta să curățați foarte ușor cratițele și tigăile murdare.

Prosoapele de bucătărie

Dacă prosoapele sunt atât de murdare încât nu mai vedeți nici o soluție, le puteți conferi o culoare întunecată, spălându-le în apă cu zaț de cafea.

Restaurarea mobilierului

Zațul de cafea vă va ajuta să camuflați zgârieturile și defectele mobilierului, conferindu-le o culoare naturală.

Victorie asupra usturoiului

După ce tai mult usturoi, mirosul se îmbibă în mâini și devine aproape imposibil de eliminat. Dar dacă veți freca mâinile cu zaț de cafea, aroma stridentă va dispărea, iar pielea va deveni mai gingașă.

O rețetă nouă: carne cu cafea și ghimbir

Carnea de porc coaptă în cafea este o capodoperă! Amestecați cafea măcinată cu praf de ghimbir, 7 lingurițe de piper negru măcinat și adăugați puțină sare. Frecați carnea cu acest amestec, înfășurați-o în folie alimentară și puneți-o în frigider să se marineze 2-3 ore.

Apoi prăjiți carnea în tigaie până se rumenește ușor, apoi înfășurați-o în folie de aluminiu și puneți-o la copt în cuptor la 180 °C pentru 25-35 de minute. Apoi scoateți folia de aluminiu, stropiți carnea cu sucul pe care l-a eliminat și mai coaceți-o timp de 15 minute.

După cum vedeți, cafeaua este foarte utilă nu doar în calitate de băutură de dimineață, ci are și o mulțime de alte utilizări uimitoare.

error: Content is protected !!