93% dintre femei habar nu au despre acest lucru! Dar plata pentru greșeala comisă, mai devreme sau mai târziu, va veni și atunci nu va mai conta câte kilograme ai!

Abdomenul cu pătrățele și mușchii fesieri puternici sunt foarte populari acum. Domnișoarele care au reușit să obținut un astfel de “ideal” dubios au succes și sunt populare printre bărbați.

Pozele lor în care se pune accent pe mușchii puternici apar foarte des pe rețele de socializare.

Dar oare este corectă viziunea lor despre un mod sănătos de viață? Medicii ginecologi consideră că nu…

Dauna activităților sportive

1. Abdomen cu pătrățele

Corsetul muscular adus până la o astfel de stare nu numai că menține organele interne în poziție corectă, ci chiar le blochează și le împiedică funcționarea normală. Nu în zadar în trecut se spunea că burtica femeii trebuie să fie moale sau că sănătatea psihologică a femeii depinde de burtică. În multe culturi se practică un masaj la nivel de abdomen orientat anume spre relaxarea mușchilor din această zonă.

Bineînțeles că nu este vorba să înlocuiți un abdomen frumos cu un strat de grăsime. Depunerile viscerale au de asemenea o influență negativă asupra funcționării organelor interne.

Femeile care intenționează să dea viață copiilor ar trebui să știe că excesul de exerciții dificile (cum ar fi crunch sau plank) fac mușchii abdominali mult mai scurți. Astfel în timpul sarcinii mușchii în loc să îl țină pe copil ca într-o pungă pur și simplu se vor împrăștia.

2. Mușchi fesieri puternici

Un funduleț puternic se combină perfect cu pătrățelele de pe abdomen. Un astfel de rezultat se obține prin antrenamente intensive regulate, ce implică ridicarea unor greutăți considerabile. Dar practicând astfel de exerciții femeile nici nu-și dau seama cât de mult dăunează sănătății proprii.

Fiecare dintre noi are un mușchi deosebite – diafragma pelvină. La bărbați ea este destul de strânsă, în timp ce la femei este lărgită în zona colului uterin. Anume acesta este motivul pentru care organismul femeilor nu este predispus spre ridicarea greutăților.

Sărmanele femei care în timpul războiului tăiau lemne și ridicau saci grei aveau mari probleme de sănătate. Dar astăzi ridicarea greutăților a devenit foarte trendy! Fără să își dea seama că după un timp organismul neapărat le va aduce aminte de acest efort inutil, femeile continuă să facă exerciții care nu sunt deloc potrivite pentru ele.

3. Uscarea mușchilor

Multe femei consideră că pe un corp ideal nu trebuie să existe nici urmă de grăsime. Pentru asta ele sunt gata la multe sacrificii: antrenamente cardio, diete istovitoare etc. De altfel în multe astfel de cazuri poate înceta complet ciclul menstrual.

Nu toate femeile cunosc că depunerile de grăsime reprezintă o platformă bună pentru transformarea testosteronului în estrogen (adică a hormonilor masculini în cei feminini). Fără această transformare femeile practic se lipsesc pe sine de hormoni feminini, de unde apar probleme cu pielea, părul ș.a.

Noi nu vă îndemnăm să renunțați complet la antrenamente și exerciții la sală, ci doar vă reamintim că extremele trebuie evitate!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!