Aveam întotdeauna unghiile fragile… Până în momentul în care o prietenă mi-a recomandat acest remediu!

Fiecare femeie ar dori să aibă unghii lungi și rezistente. Pe astfel de unghii orice tip de manichiură va arăta nemaipomenit. Ce e de făcut dacă unghiile au devenit fragile, se exfoliază și sunt fără culoare?

De cele mai multe ori cauza acestora este lipsa de vitamine și microelemente din organism. Acest lucru, însă poate fi corectat printr-o alimentație echilibrată.

Pentru a avea unghii sănătoase în condiții de casă, respectați câteva reguli simple.

1. Folosiți usturoiul.

Pare ciudat, dar încercați să frecați unghiile cu usturoi. Această metodă este foarte eficientă.

Luați un cățel de usturoi, tăiați-l în jumătate și frecați cu ele unghiile. Lăsați sucul să acționeze 30 de minute, apoi clătiți. Mirosul neplăcut poate fi îndepărtat cu suc de lămâie.

O altă variantă este pisarea usturoiul cu presa. Compoziția se pune pe o bucată de tifon, iar apoi se învelesc în el vârfurile degetelor pentru 30 de minute.

2. Nu uitați de vitamina E.

Aceasta are proprietăți de protecție, de hidratare și regenerare. Redă luciu și frumusețe atât unghiilor, cât și pielii și părului.

Preparați un amestec de uleiuri: amestecați în proporții egale ulei de migdale și de măsline, adăugați câteva picături de vitamina E (se vinde în capsule). Amestecați totul, încălziți compoziția la foc mic, aplicați-o pe unghii și cuticule. Lăsați să acționeze toată noaptea.

Efectuați această procedură cel puțin 10 zile consecutiv și veți avea unghiile mult dorite.

3. Faceți măști pe noapte.

Perioada nopții este perfectă pentru tratarea unghiilor. Aplicați această compoziție înainte de somn: câteva picături de vitamina E, puțin ulei de migdale și ulei de ricin. Se recomandă îmbrăcarea unor mănuși speciale pentru a porni procesul de regenerare.

Efectuați această procedură timp de 7 zile. După care veți observa rezultatul mult dorit. Prin această modalitate de utilizare a vitaminei E se observă rezultate mult mai rapide și mai eficiente.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!