Apa vindecă totul! Trebuie să determinați care este cantitatea de apă pe care să o consumați zilnic și veți scăpa de mai multe boli dintr-o singură lovitură.

În ultima vreme tot mai multe persoane vorbesc despre cei 2 litri pe care trebuie să-i consumăm zilnic ca despre o regulă. Anume aceasta este cantitatea de apă de care aveți nevoie zilnic pentru a vă asigura o bună funcționare a organismului și chiar pentru a scăpa de excesul de greutate. Dar am putea oară să o considerăm drept o constantă? Dacă Dumneavoastră, de exemplu, cântăriți 65 kg, iar prietena Dumneavoastră 85 kg și consumați ambele aceeași cantitate de apă și Dumneavoastră observați schimbările, dar ea continuă să sufere de dureri de cap și de alte consecințe ale deshidratării.

Prin intermediul acestui articol încercăm să vă transmitem următoarele: cantitatea zilnică de apă consumată depinde de greutatea Dumneavoastră. Și aici nu se includ alimentele lichide. Trebuie să beți apă nu doar atunci când vă simțiți însetată. Întreaga normă trebuie împărțită în porțiuni aproximativ egale, care trebuie consumate în timpul zilei.

La ce duce deshidratarea?

Să începem mai întâi cu consecințele mai puțin periculoase și apoi vor urma cele care duc la tot felul de afecțiuni și boli. Poate după ce veți citi acest articol, veți afla unele chestii care vă caracterizează personal pe Dumneavoastră.

1. Halenă. Insuficiența de apă duce la reducerea cantității de salivă. Prin urmare numărul de bacterii dăunătoare crește, iar în rezultat apare un miros neplăcut din gură.

2. Pofta de dulciuri. Este deosebit de pronunțată în timpul unui efort mintal sau fizic sporit. În aceste cazuri se consumă principala sursă de energie, glicogenul; aceasta este cauza dorinței de a mânca ceva dulce. Dacă veți apă, poftă va trece.

3. Pielea uscată. Deși la momentul actual putem procura o mulțime de creme hidratante, este mai bine să vă hidratați pielea din interior. Beți mai multă apă și această problemă va dispărea.

4. Oboseala constantă. În cazul deshidratării scade tensiunea arterială, sângele circulă foarte lent spre creier, ritmul cardiac scade și, prin urmare, aveți o senzație de oboseală constantă.

5. Dispoziție proastă. Studiile recente arată că femeile care suferă de dureri de cap și iritabilitate au avut și o ușoară senzație de sete.

Desigur, vă puteți concentra mereu doar pe sete. Dar este mult mai util, mai sănătos și mai sigur să cunoașteți ce cantitate de apă să consumați zilnic.

Câtă apă trebuie să consumăm?

În primul rând trebuie să știți care este greutatea Dumneavoastră. Apoi împărțiți numărul de kg la 32 și veți obține cantitatea zilnică de apă pe care trebuie să o consumați. Dacă mergeți la sală, adăugați la acest număr încă 0,5 litri pentru fiecare 30 de minute de antrenament.

— 37 kg – 1 l

— 46 kg – 1,5 l

— 55 kg – 1,75 l

— 64 kg – 2 l

— 73 kg – 2,25 l

— 82 kg – 2,5 l

— 91 kg – 2,75 litri

— 100 kg – 3 l

— 109 kg – 3,5 l

— 118 kg – 3,75 l

— 127 kg – 4 l

— 136 kg – 4,25 l

— 145 kg – 4,5 l

Încercați să beți 2 pahare de apă cu o jumătate de oră înainte de mese. S-a demonstrat că acest obicei simplu ajută la menținerea unei greutăți normale. Nu uitați de faptul că dacă organismul pierde 10% din apă (ne pare foarte puțin), acest lucru poate duce la o încetinire a funcției renale, la dureri de cap și chiar la leșin.

Dacă veți bea prea multă apă, excesul de lichid va spăla substanțele benefice din organism. Unele boli ne impun să consumăm mai multă apă (pietrele la rinichi, diarea).

Nu uitați să distribuiți acest articol ca să-l poată citi și prietenii Dumneavoastră!

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!