Amidon în loc de botox? Mama mea îl folosește. Nimeni nu poate ghici care este vârsta ei reală.

Mă mândresc cu mama mea. Ea aleargă dimineața, se călește cu apă rece, se plimbă cu bicicleta și nu uită să se răsfețe cu proceduri cosmetice. Ea nu frecventează saloane de frumusețe scumpe și nu cumpără produse cosmetice de lux. Însă în fiecare seară ea se străduie să-și facă câte o mască pentru păr sau mâini și față. La cei 65 de ani ai ei arată mult mai tânără decât prietenele ei.

„Deprinderea de a avea grijă de sine, la femei, trebuie să fie la nivel genetic!” – îmi spunea mama din copilărie. Acest lucru este adevărat, deoarece femeia trebuie să fie frumoasă în orice situație și la orice vârstă.

Când mi-au apărut primele riduri la 30 de ani, m-am întristat foarte mult, nu eram gata să îmbătrânesc atât de repede. Mă gândeam chiar și la injecții cu botox pe care mi le-au lăudat prietenele. Însă, aceste injecții nu sunt atât de sigure precum ne spun cosmetologii. Mama mi-a propus o metodă mult mai eficientă și rezultatele s-au observat imediat!

Amidon în loc de botox

Amidonul de cartof este un antioxidant natural, bogat în vitamina C și acid nicotinic. Botoxul din amidon se potrivește oricărui tip de piele, cu excepția pielii care este sensibilă la anumite componente.

Amidonul ajută la ameliorarea exfolierii excesive și la îndepărtarea luciul de pe piele. După aplicarea acestuia pielea devine catifelată și gingașă. La o vârstă mai înaintată aceste măști sunt pur și simplu obligatorii! Ridurile mici se netezesc, cele adânci devin mai puțin vizibile, iar pielea devine mai rezistentă și mai luminoasă.

Există foarte multe măști pe bază de amidon, însă astăzi vă vom povesti despre cele pe care le-am încercat personal și rezultatul cărora m-a impresionat.

Mască pe bază de amidon și morcov

Aveți nevoie de

 • 5 linguri de suc de morcov
 • 1 lingură de amidon
 • 1 lingură de smântână nu prea grasă
 • 1 lingură de apă

Mod de preparare

1. Amestecați amidonul cu jumătate de pahar de apă de temperatura camerei. Apoi adăugați restul apei și fierbeți compoziția la foc mediu până se îngroașă. Amestecați continuu, țineți pe foc aproximativ 15 minute. Aveți grijă să nu ardeți compoziția.

2. Apoi adăugați în compoziție sucul de morcov și smântâna. Amestecați bine și lăsați să se răcească.

Aplicați compoziția răcită pe față pentru 20-25 minute. Clătiți cu apă caldă. Repetați procedura trei zile la rând, apoi faceți pauză o săptămână și repetați.

Mască chinezească de întinerire cu miere

Această mască este contraindicată dacă pe față sunt răni, tăieturi sau erupții.

Aveți nevoie de

 • 1 linguriță de miere
 • 1 linguriță de amidon (puteți folosi de orez, porumb)
 • 1 linguriță de sare fină

Amestecați toate ingredientele până la omogenizare. Dacă aveți pielea foarte sensibilă, adăugați 1 linguriță de lapte și adăugați sare mai puțină – 0.5 linguriță. Aplicați compoziția pe față de câteva ori, adăugați un nou strat, atunci când precedentul s-a uscat. Lăsați să acționeze 25 de minute, apoi clătiți cu apă caldă. Aplicați această mască de frumusețe peste o zi timp de 20 de zile, apoi faceți o pauză de o lună.

Mască scrub cu apă carbogazoasă

La fel ca în cazul măștii precedente nu poate fi aplicată pe pielea iritată.

Aveți nevoie de

 • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
 • 0.5 linguriță de sare
 • 1 linguriță de amidon
 • 1 linguriță de apă carbogazoasă
 • 1 linguriță de spumă sau gel de mâini

Amestecați amidon cu spumă și diluați compoziția cu apă carbogazoasă. Adăugați sare, bicarbonat de sodiu și amestecați bine. Aplicați masca pe față și masați ușor. Lăsați să acționeze 10 minute și clătiți cu apă caldă. Apoi aplicați o cremă hidratantă.

Mască de înălbire cu apă oxigenată

Această procedură vă va ajuta să scăpați de pistrui și pete de pigmentare. Amestecați 2 linguri de amidon și 2 linguri de apă oxigenată de 5%. Aplicați masca pentru 20 de minute. Clătiți cu apă caldă și nu uitați să hidratați pielea.

Încercați neapărat aceste măști pe bază de amidon! Ridurile se vor netezi, iar fața va fi mai luminoasă!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!