Acest medic japonez are 105 ani. Iată cele 5 reguli de aur pe care le urmează!

El spune că fiecare dintre noi poată să trăiască până la 100 de ani.

Doctorul Hinohara Shigeaki a pus bazele medicinii moderne și a transformat Japonia în țara celor mai longevivi oameni. El mereu a urmat recomandărilor sale, scrie Business Insider.

Hinohara, fostul reprezentant emerit al Universității Internaționale Sf. Luca și președintele de onoare al Clinicii Internaționale Sf. Luca, a lăsat în urma sa un șir de sfaturi despre modul de a avea o viață lungă.

El ne recomandă: nu vă pensionați. Iar dacă să o faceți, atunci doar după 65 de ani.

El a explicat că în Japonia vârsta de pensionare este de 65 de ani încă din perioada când speranța medie de viață era 68 de ani. Acum oamenii trăiesc mult mai mult (în 2015 speranța medie de viață în Japonia este de 84 de ani), de aceea ei pot ieși la pensie mult mai târziu.

Practic până aproape de moartea sa, pe 18 iulie, Hinohara a continuat să trateze pacienți, avea un registru de scrieri pe 5 ani înainte și muncea 18 ore pe zi. El avea 105 ani.

Jurnalista Judith Kavaguti, moștenitoarea lui Hinohara ne spune:

„El credea că cel mai important în viață este investiția ta. El avea o dorință foarte mare să ajute oamenii, să se trezească dimineața și să facă ceva folositor toată ziua. Anume acest fapt îl motiva și îl făcea să trăiască. El mereu avea scrise scopurile pe azi, pentru mâine și pentru 5 ani înainte.”

Iată alte sfaturi ale lui Hinohara 

Gândiți-vă mai puțin la mâncare sănătoasă și la somn, mai bine veseliți-vă.

„Cu toții ne aducem aminte cum uitam de mâncare și somn în copilărie, când ne era foarte interesant. Eu consider că noi putem păstra această atitudine și atunci când suntem adulți. Nu epuizați organismul cu reguli excesive – când trebuie să mâncați, când trebuie să vă culcați etc.”

Dacă doriți să trăiți mult, scăpați de kilogramele în plus.

„Dimineața beau o cafea, un pahar cu lapte și suc de portocale cu o lingură de ulei de măsline. Uleiul de măsline este folositor pentru vase și asigură o piele sănătoasă.

La prânz mănânc niște lapte și biscuiți sau nimic dacă sunt prea ocupat. Nu simt niciodată foame, deoarece mă dedic lucrului.

La cină mănânc legume și puțin pește cu orez. De două ori pe săptămână 100 g de carne mai puțin grasă.”

Nu trebuie să urmați orbește indicațiile medicului. 

„Când medicul vă recomandă să faceți analize sau să faceți o intervenție chirurgicală, întrebați-l dacă ar recomanda aceeași procedură soției sau copiilor lui. Contrar părerilor generale, medicii nu pot să-i trateze pe toți. De ce atunci este nevoie să chinuie omul încă o dată?

Eu consider că muzica și animalele ajută, din punct de vedere terapeutic, mai bine decât cred majoritatea medicilor.”

Pentru a face față durerilor, distrați-vă.

„Durerea este o ghicitoare, iar distracția este cea mai bună metodă să uiți de ea. Dacă pe copil îl doare un dinte și începeți să vă jucați, el imediat va uita de durere. Spitalele trebuie să satisfacă solicitările de bază ale pacienților: toți vor să se distreze.

În Spitalul Sf. Luca avem terapie muzicală, art-terapie și chiar animale.”

Urcați mereu scările și duceți-vă singuri lucrurile. 

„Eu pășesc peste o treaptă pentru a pune în mișcare mușchii.”

Distribuiți această informație utilă și prietenilor dvs.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!