Această femeie practică lucrul manual de mai bine de 13 ani. Folosește șnur, fir de iută și o mână de mărgele…

În acest an am cu ce să-mi uimesc oaspeții în ajun de Crăciun – niște jucării de brad unice. Am stat și m-am gândit mult timp ce anume aș putea să meșteresc să fie ceva deosebit, pentru că există o sumedenie de idei ce pot fi realizate manual.

Mi-am dorit extrem de mult să fie ceva frumos și simplu, deoarece sunt o persoană foarte activă și nu prea dispun de timp liber. Pentru mine este foarte important ca jucăriile din pomul de Crăciun să nu arate prea strident și artificial, dar să fie cât se poate de naturale și cu stil. Și am găsit exact ceea ce căutam!

Cum să meșterești o jucărie pentru pomul de Crăciun

Am ales să confecționez niște jucării din șnur și fire de iută de grosime medie, cu mărgele decorative ce se aseamănă cu perlele.

Redacția noastră a pregătit pentru tine 10 idei de jucării de brad, confecționate din fire de iută și mărgele decorative, pentru realizarea cărora vei avea nevoie de doar 30 de minute. Simplu și foarte frumos!

1. Idei minunate pentru inspirație! Pentru confecționarea unei asemenea frumuseți e nevoie de câteva bile din polistiren, șnur, panglici decorative, mărgele și lipici.

2.

3. Niște globuri din sticlă, decorate cu pânză de sac și ornamente din iută.

4.

5. O lucrare uimitoare! Le privesc și mă minunez.

6.

7. Uneori e nevoie de doar câteva detalii pentru ca atmosfera din casă să devină de sărbătoare.

8.

9. Acest gen de decorațiuni vor fi ideale pentru interioarele în stil rustic și vintage.

10.

În cele ce urmează, vă prezentăm un master-class pe pași despre cum se poate confecționa un glob pentru pomul de Crăciun, folosind firele de iută.

Vei avea nevoie de:

  • bile din polistiren
  • Un pistol cu clei fierbinte
  • Fire de iută (de 2 tipuri)

Procesul de confecționare:

1. Firele de iută se fabrică din șuvițe naturale, lungi și moi, obținute din planta ce poartă același nume.

2. Lucrul, la ceea ce va fi în final o decorațiune pentru pomul de Crăciun, se va începe prin crearea unui laț pe bila de polistiren. Apoi, cu ajutorul firului de iută se îmbracă bila de polistiren, prin mișcări de rotire.

3. Firul se fixează cu ajutorul pistolului cu clei fierbinte. Pentru ca aspectul să fie îngrijit, acest lucru se face cu mare atenție.

4. Uite așa trebuie să iasă primul glob decorat cu iută.

5. Pentru cel de-al doilea glob, se va utiliza o bilă de alt diametru și un șnur mai gros.

6. Principiul de lucru este același.

7. În rezultat vei obține niște globuri deosebite. Pentru un efect mai special, poți folosi mărgele și le poți înfrumuseța așa cum este prezentat în această compilație de fotografii.

Îți dorim spor la treabă, succes și inspirație!

Sfatul redacției

Dacă nu ai la dispoziție bile din polistiren, poți folosi în calitate de bază pentru jucăriile de brad baloane cu aer. Acestea se umflă până la diametru dorit și apoi se purcede la lucru urmând pașii menționați mai sus. Atunci când globurile se vor usca bine, balonul cu aer poate fi dezumflat, iar stratul de fire de iută își va păstra forma unui glob.

După cum poți vedea, să creezi asemenea jucării de brad este foarte simplu, iar acestea arată cu adevărat frumos și stilat. Arată-le și prietenilor tăi aceste idei! Suntem siguri că le vor fi și lor pe plac!

error: Content is protected !!