Aceasta este cea mai simplă modalitate de a scoate sâmburii de la cireșe și vișine (video)

Vara este sezonul fructelor, iar cireșele și vișinele sunt niște fructe delicioase de sezon de care ar trebui sa profitam din plin cât încă le mai găsim pe tarabele piețelor.

Dacă aveți de gând să faceți compot, dulceață sau vreo prăjitură cu cireșe sau vișine, trebuie să le scoateți neapărat sâmburii. Mulți dintre noi însă se feresc să folosească o cantitate prea mare de cireșe sau de vișine, gândindu-se la munca minuțioasă pe care trebuie sa o depună pentru a le îndepărta sâmburii.

Oricât ar fi de migăloasă această muncă, merită din plin efortul nostru, dacă vom avea posibilitatea, în final, să savurăm un compot aromat sau o dulceață parfumată.

De aceea astăzi o să vă propunem să încercați o metodă simplă de a scoate rapid sâmburii, fără prea mult efort și mari bătăi de cap! Uitați de dispozitivele speciale sau de metodele obișnuite. De acum încolo veți putea curăța cireșele sau vișinele de sâmburi mult mai rapid și eficient.

Pentru aceasta veți avea nevoie de o sticlă și de un băț (vă recomandăm să utilizați bețele de la restaurantele chinezești, sunt perfecte pentru acest lucru). Sticla trebuie să aibă gura de dimensiune normală.

Puneți cireșele, una câte una, cu codița în sus pe gura sticlei și împingeți apoi atent sâmburele cu ajutorul bățului. Astfel sâmburii vor cădea la fundul sticlei, în timp ce fructele vor fi numai bune de folosit în preparate delicioase.

Vedeți în acest video de 40 de secunde cât de simplă și de rapidă este această metodă! Sperăm să vă fie de ajutor!

error: Content is protected !!