Abdomen proeminent: ce produse alimentare contribuie la depunerea grăsimii în jurul taliei?

Fiecare femeie își dorește să aibă o siluetă suplă și o talie subțire. Doar că, în pofida faptului că, și se alimentează corect, și urmează cure de slăbit, și respectă regimul zilei, grăsimea de pe abdomen pare că nu vrea deloc să dispară. Ce-ar fi dacă ați rezolva această problemă prin intermediul excluderii din meniul zilnic a unor produse?

Iată care sunt acestea:

Pastele făinoase și produsele de patiserie

Aceștia sunt cei mai mari dușmani ai unui abdomen plat. Toate produsele ce conțin o mare cantitate de făină sunt responsabile de formarea grăsimii nedorite. Este vorba aici despre pâine și produsele de panificație, chiflele și brioșele, biscuiții, plăcintele, prăjiturile și tortele.

Produsele de patiserie conțin carbohidrați simpli, care se digeră repede, iar senzația de foame revine iar și iar, omul fiind tentat să mănânce și să tot mănânce. Produsele bogate în carbohidrați simpli se depun repede în zona abdomenului și taliei sub formă de grăsime inestetică. Deosebit de activ la formarea grăsimii de pe burtă contribuie prăjiturile cu unt, înghețata, biscuiții dulci, produsele de patiserie cu cremă, ciocolata și o varietate mare de gemuri și conserve.

Zahărul

Pentru a ajunge din nou să aveți un abdomen plat este indicat să renunțați la consumul de zahăr, precum și la produsele ce au în compoziție zahăr în cantități mari. Ne referim aici și la sucurile ambalate.

Dacă renunțarea definitivă la dulce este o sarcină mult prea grea pentru dumneavoastră, atunci încercați să înlocuiți zahărul cu mierea. Consumată în cantități rezonabile, mierea este un produs natural ce este absolut inofensiv pentru siluetă.

Sarea

Cantitatea de sare din organism nu trebuie să depășească norma, întrucât sarea are proprietatea de a reține apa în organism, fapt care provoca apariția edemelor.

Cartofii

Cartofii pot fi consumați doar în formă fiartă, iar tuberculii pentru a fi benefici trebuie să provină din recolta proaspătă. În ceea ce privește cartofii prăjiți, preferați de mulți, trebuie să remarcăm că aceștia nu contribuie deloc la slăbit. Mai mult decât atât, talia, sub acțiunea amidonului, doar va tinde să se îngroașe. Plus că o mâncare de cartofi nu aduce aproape nici un beneficiu organismului.

Orezul alb și grișul

Amidonul care face parte din compoziția orezului nu are cel mai bun efect asupra siluetei. Desigur, orezul nu poate fi total exclus din meniu, însă nu se recomandă să fie consumat mai des de două ori în săptămână. În schimb, orezul brun poate fi consumat ori de câte ori doriți.

În ceea ce privește grișul, acesta tot trebuie inclus în lista produselor interzise, în caz contrar, grăsimea de pe abdomen nu doar că nu va dispărea, dar și va continua să se depună.

Strugurii și bananele

Paradoxal, dar aceste fructe contribuie și ele la depozitarea grăsimi în locurile nedorite. Așa că cel mai bine este să nu exagerați cu consumul acestora.

Cerealele instant și musli

Aceste produse sunt bogate în carbohidrați simpli, motiv pentru care senzația de foame revine foarte repede după ce au fost consumate.

Bulioanele din carne și carnea grasă

Să vă bazați pe un meniu din ciorbe nu este cea mai bună idee, deoarece bulioanele din carne contribuie la sporirea nivelului de colesterol din sânge. Cine își dorește un abdomen plat ar fi bine să renunțe și la consumul de carne grasă.

Maioneza, cârnații, produsele afumate și conservele

Toate acestea contribuie activ la depunerea grăsimii în zona abdomenului. Maioneza, cârnații de tot felul, peștele afumat, marea varietate de pește conservat conțin cantități incredibile de grăsimi care nu sunt benefice organismului și care au doar proprietatea de a se depune.

Alimentele fast-food

Pe lângă faptul că produsele fast-food sunt extrem de calorice, acestea mai au proprietatea ingrată de a frâna metabolismul, întrucât conțin o cantitate deloc neglijabilă de aditivi alimentari nocivi. Iar din moment ce metabolismul este încetinit, alimentele se digeră extrem de greu, iar în rezultat nici nu poate fi vorba de o scădere în greutate.

La ce mai trebuie să renunțați?

Pentru cei care își doresc într-adevăr să scape de grăsimea de pe abdomen, e cazul nu doar să-și revizuiască meniul, dar și să renunțe definitiv la alcool și tutun.

O influență negativă asupra aspectului inestetic al abdomenului îl are consumul de bere. De asemenea, apariția grăsimii pe abdomen și în jurul taliei este influențată și de consumul de alte băuturi alcoolice, întrucât acestea contribuie la încetinirea proceselor metabolice.

Căror produse e cazul să acordați atenția?

În pofida faptului că un abdomen plat cere renunțarea la o serie de produse alimentare gustoase, dar absolut deloc benefice, există o serie de opțiuni de produse delicioase care pot fi consumate fără probleme. E vorba de legume (dovlecelul, roșiile, castraveții, morcovii, sfecla), legume (mandarinele și tangerinele, lămâile, pepenii, prunele, pepenele verde, merele, piersicii, grapefruitul, portocalele) și pomușoare (căpșunele, zmeura, afinele, etc.). Toate aceste daruri ale naturii au un conținut bogat de fibre, care nu sunt digerate de organism și contribuie la curățarea de toxine.

Este bine să mâncați mai des, dar câte puțin. Beneficii considerabile vor avea produsele precum peștele, ouăle, carnea slabă și brânza de vaci care, în mod ideal, ar trebui combinate cu legume și fructe.

Pentru un mic dejun sănătos se recomandă terciurile din hrișcă, mei, ovăz, orz. Pentru prânz – supele de legume, cu carne slabă fiartă sau pește fiert.

Cina poate fi constituită dintr-o salată ușoară de legume.

Este foarte important să consumați suficientă apă pentru a îmbunătăți procesele metabolice. Puteți să vă permiteți, fără grijă, apa minerală, compoturile, smoothie-urile și sucurile naturale.

Cu ce pot fi substituite produsele ”nesănătoase”?

Pentru a reduce din valoarea calorică a alimentelor consumate e suficient să înlocuiți alimentele interzise cu altele mai puțin calorice. Bunăoară, în loc de cartofii prăjiți puteți face un piure delicios sau, pur și simplu, puteți fierbe cartofii; salate pot fi drese cu ulei de floarea-soarelui sau de măsline, nu cu maioneză, etc.

Bucatele din carne grasă de porc pot fi înlocuite cu preparate din carne de vițel, de pasăre sau de iepure. O opțiune excelentă în acest caz este consumul organelor interne, precum inima, ficatul, limba, pipotele, etc., care sunt mai puțin calorice decât carnea în sine. Metoda de pregătire optimă este fierberea.

Dacă aveți poftă de ceva dulce, în loc de biscuiți dulci sau prăjituri cu cremă, puteți opta pentru pâine cu stafide și fructe uscate, iar uneori vă puteți permite și câțiva fulgi de porumb.

Prin ce anume este periculoasă grăsimea de pe abdomen?

Potrivit unor studii, grăsimea din jurul taliei și de pe abdomen nu reprezintă doar un dezavantaj estetic, ci și o adevărată amenințare pentru calitatea și durata vieții.

Cu cât mai puțină grăsime există în regiunea abdomenului, cât atât mai puține riscuri are persoana de a se confrunta cu afecțiuni oncologice, hepatice, diabet, astm, atac de cord, și chiar accident vascular. De asemenea, în cazul în care nu sunt probleme cu grăsime de pe abdomen, există puține riscuri legate de conceperea unui copil.

Grăsimea viscerală (adică internă) aduce cu sine o serie de probleme de sănătate, denumite generic sindromul metabolic. De fapt, grăsimea, în acest caz, devine parte integrantă a sistemului endocrin, ceea ce provoacă dereglări ale metabolismului lipidelor și carbohidraților, iar sensibilitatea țesuturilor față de insulină scade drastic.

Cu regret, de grăsimea viscerală nu puteți scăpa cu ajutorul procedurilor spa sau a masajului. Din acest motiv, mult mai simplu este să preveniți apariția acesteia, decât să încercați mai apoi să scăpați de ea. Totodată, nu e cazul să disperați dacă aveți deja depuneri de grăsime în zona abdomenului, întrucât acestea sunt foarte sensibile la activitatea fizică sistematică și la o schimbare rațională în meniu (mai ales, o modificare a conținutului caloric al alimentelor și al calității acestora).

Așadar, revizuiți-vă cât mai curând meniul zilnic și obiceiurile alimentare!

 

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!