90% dintre bolnavi nu știu că suferă de avitaminoză! Iată 10 simptome importante!

Dacă în organism au loc anumite disfuncții, atunci în curând veți observa consecințele acestora. Însă, de multe ori nici nu ne dăm seama de ele. De ce cade părul? De ce apar erupțiile cutanate? Puteți găsi răspunsul la aceste întrebări dacă știți unde să-l căutați.

Iată cum puteți identifica anumite boli în funcție de simptomele apărute.

1. Dacă aveți mătreață, probabil aveți insuficiență de acizi grași. 

Dacă pielea capului este uscată, consumați mai multe alimente bogate în acizi grași, în special Omega-3. Aceștia influențează benefic asupra sebumului care un bun lubrifiant pentru păr.

Includeți în meniul dvs. pește gras pentru a beneficia de acizi grași Omega-3. Acidul alfa-linoleic se găsește în nuci și în semințele de in.

2. Părul este subțire și vârfurile casante. Probabil duceți lipsă de vitaminele din grupul B. 

Pentru a avea un păr sănătos este foarte importantă biotina (vitamina B7), precum și acidul folic. Insuficiența acestor elemente face părul fragil și subțire. Pentru a evita acest lucru, consumați mai multe produse integrale – pâine și cereale.

Doar o porție de orez alb este o sursă bogată de complexul de vitamine B. Dacă țineți o dietă, înlocuiți carbohidrații cu spanac sau sparanghel.

3. Aveți fire albe? Atunci probabil aveți insuficiență de cupru în organism. 

Dacă la 20 de ani ați observat că aveți fire albe, înseamnă că trebuie să mergeți la medic și să faceți niște analize care vor determina concentrația de cupru în organism.

Cuprul joacă un rol important în producerea melaninei, anume aceasta dă culoare părului. Sursele de cupru sunt: fructele de mare și ciupercile.

4. Crăpături și ulcerații în gură. Probabil aveți insuficiență de vitamina B12. 

Includeți în meniu surse de vitamina B12. Consumați carne de pasăre, carne roșie și ouă. Dacă sunteți vegetarian, veți beneficia de această vitamină din cereale și drojdii.

5. Piele de găină pe mâini? Duceți lipsă de zinc și vitamina A. 

Dacă mâinile dvs. nu sunt foarte netede, probabil ar fi vorba de keratoză foliculară. Aceasta apare sub formă de vezicule mici și rugoase pe antebrațe și coapse. Ele sunt de culoare roșie sau albă.

În asemenea, cazuri trebuie verificat nivelul de zinc și vitamina A în organism. Consumați mai multă carne de pasăre, humus și semințe de dovleac. Vitamina A se conține în morcovi, ardei dulce și cașcaval tare.

6. Petele albe de pe unghii indică un nivel scăzut de acid în stomac.

Nivelul scăzut de acid în stomac este cauza asimilării defectuoase a vitaminelor și mineralelor. Probabil, administrați preparate împotriva acidității care duce la scăderea producerii de acid clorhidric.

Adresați-vă medicului pentru a stabili un tratament corespunzător. Nu vă tratați singuri.

7. Senzație de oboseală permanentă? Verificați concentrația de vitamina D dinn sânge. 

Dormiți bine, dar totuși vă simțiți obosit? Probabil este scăzut nivelul de vitamina D din sânge. Este un motiv de a vă adresa medicului. Acesta vă va indica o cură de suplimente cu vitamina D.

De asemenea, consumați mai multe produse lactate (iaurt, lapte), pește (sardine) și chiar ciuperci.

8. Apar prea des vânătăi pe corp? Este un indicator al lipsei de vitamina C.

Vă loviți ușor de ceva, iar peste puțin timp apare o nouă vânătaie pe corp? Probabil aveți capilarele subțiri. Acest lucru înseamnă că trebuie să supliniți rezervele de vitamina C care răspund de recuperarea lor.

Din păcate, vitamina C este ușor distrusă în situațiile de stres. Consumați mai multe căpșuni, broccoli, lămâi și coacăze.

9. Vi se întâmplă des să aveți crampe musculare la nivelul gambei? Probabil trebuie să compensați lipsa de magneziu și calciu. 

Magneziul alături de calciu joacă un rol important în contracția musculară. Magneziul se conține în banane, semințe de dovleac, avocado. Produsele lactate, brânza, varza, fasolea sunt bogate în calciu.

10. Suferiți de constipație? Aveți nevoie de mai multe fibre și magneziu. 

Cel mai frecvent motiv de apariție a constipațiilor este lipsa de fibre din alimentație. Cantitatea recomandată pentru bărbați este de 38 de grame pe zi, iar pentru femei de 25 grame pe zi. Magneziul contribuie la deplasarea scaunului.

Includeți în meniu linte roșie, broccoli, mere, multe legume, suplimente alimentare sub formă de pulbere de dovleac și ovăz.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!