9 secrete despre utilizarea uleiului de cocos pe care cu siguranță nu le știai

S-a scris și s-a vorbit destul de mult despre beneficiile enorme ale uleiului de cocos. În supermarketuri sunt rafturi întregi cu acest produs în diverse forme, dar puțini oameni își dau seama că el poate fi utilizat practic în orice domeniu de activitate umană. Redacția noastră a pregătit pentru dvs. 10 utilizări neobișnuite ale acestui produs natural.

Un supliment alimentar folositor

Pe internet sunt o mulțime de rețete de copturi cu adaos de ulei de cocos. De asemenea acest produs va înlocui perfect uleiul vegetal adăugat în salate, dar și în prepararea produselor prăjite. Maioneza de casă făcută pe baza uleiului de cocos va adăuga o notă picantă în meniul dvs.

Produse cosmetice de casă

Femeile preferă tot mai multe cosmetica făcută acasă, iar uleiul de cocos este o bază perfectă pentru a prepara un scrub pentru corp. Adăugați în el câteva picături de uleiuri esențiale pe care le preferați și un vârf de cuțit de sare. Aplicați pasta obținută pe corp, făcând un masaj ușor, pentru a scăpa de celulele moarte de pe piele. Uleiul de cocos hrănește și hidratează pielea.

Uleiu de cocos poate fi folosit pentru masaj. Adăugați în el câteva picături de uleiuri esențiale și faceți un masaj relaxant seara, după o zi grea la serviciu. Procedura e foarte plăcută și folositoare totodată.

Uleiul poate fi folosit ca soluție demachiantă ușoară, dar și în calitate de ruj igienic: aplicați pe buze 1-2 picături de ulei de cocos pentru a le hidrata și a le proteja.

Uleiul de cocos poate înlocui total soluțiile de protecție solară, protejând pielea de acțiunea agresivă a razelor ultraviolet.

Adăugând în ulei puțin bicarbonat de sodiu și amestecând până la consistența unei paste, veți obține o pastă de dinți foarte eficientă cu proprietăți antibacteriene.

Uleiul de cocos este un medic de casă

Uleiul de cocos stimulează procesele de cicatrizare a micilor răni și zgârieturi. Produsul vă scapă de senzația de mâncărime cauzate de înțepăturile de insecte: aplicați 1-2 picături pe locul afectat și frecați bine.

Uleiul de cocos pentru păr

Componentele uleiului de cocos îi conferă părului un aspect sănătos și frumos. Încălziți puțin ulei la baine marie până la 40 °C, apoi aplicați-l uniform de-a lungul părului și înfășurați capul în folie alimentară și în prosop. Puteți ține această mască 1-2 ore sau chiar toată noaptea, amplificându-i efectul.

 

Cremă de ras gingașă

Multe femei suferă de iritații ale pielii după înlăturarea părului nedorit de pe corp. Pentru a preveni acest lucru adăugați în crema de ras puțin ulei de cocos. Acesta va face pielea mai moale și mai gingașă, prevenind complet iritația.

Soluție împotriva varicelor

Purtarea încălțămintei incomode și a celei cu toc înalt provoacă de multe ori apariția varicelor. Problema e foarte neplăcută, dar poate fi rezolvată frecând zilnic locurile afectate cu puțin ulei de cocos.

Soluție eficientă împotriva pielii lăsate

Sarcina este una din cele mai minunate stări prin care trece o femeie. Din nefericire după sarcină unele femei observa că la burtă au pielea lăsată. Uleiul de cocos poate soluționa această problemă: zilnic, după ce faceți duș, aplicați puțin ulei pe pielea burții și faceți un masaj activ. După câteva proceduri pielea își va reveni la starea normală.

Uleiul de cocos și îngrijirea lucrurilor din piele naturală

Hainele și încălțămintea din piele sunt foarte plăcut de purtat, dar după un timp ele își pierd strălucirea de odinioară. Pentru a împrospăta un lucru din piele naturală, aplicați 1-2 picături pe suprafața sa și ștergeți-o bine cu un șervețel de hârtie sau un disc de bumbac, apoi lăsați-o să se usuce. Efectul este de-a dreptul impresionant.

Șlefuirea mobilierului din lemn

Înmuiați o cârpă din bumbac în ulei de cocos și ștergeți activ suprafețele din lemn natural pentru a le șlefui și a le înnoi aspectul. În plus această procedură previne apariția mucegaiului pe suprafețele din lemn.

Uleiul de cocos e o sursă de vitamine pentru organism

Uleiul de cocos trebuie să facă parte neapărat din meniul persoanelor care vor să îi ofere organismului o îngrijire de calitate, să îl însănătoșească și să îl păstreze tânăr mai mult timp. Consumați 1 linguriță de ulei de cocos dimineața pe stomac gol pentru a asigura organismul cu vitamine și grăsimi necesare pentru o bună funcționare a organelor interne.

Uleiul de cocos este un produs cu o compoziție unică, pe care trebuie să-l aveți neapărat în gospodăria dvs. Avându-l mereu la îndemână veți găsi o mulțime de ocazii să beneficiați de calitățile sale extraordinare!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!