9 plante care elimină oxigen chiar și în timpul nopții

Ca și toate organismele vii, plantele respiră, adică inspiră oxigen și expiră dioxid de carbon.

În timpul zilei eliminarea de dioxid de carbon de către plante practic nu se simte datorită fotosintezei, care este un proces invers respirației. Respectiv noapte, când plantele nu au lumină, concentrația de dioxid carbon în încăpere crește.

Bineînțeles că aceste cantități de dioxid de carbon nu vă pun sănătatea în pericol, dar în schimb o cantitate mai mare de oxigen în încăpere ar avea efecte benefice asupra calității somnului. Așezați în dormitorul dvs. următoarele plante pentru a avea un somn liniștit:

1. Aloe vera

CureJoy / Lifter.com.ua

Aloe vera elimină oxigen chiar și în timpul nopții. În afară de aceasta planta nu este pretențioasă și nu necesită udări dese. În plus ea se înmulțește foarte repede, astfel încât vă puteți face o mică grădină de aloe chiar în locuința dvs.

2. Limba-soacrei

CureJoy / Lifter.com.ua

Planta mai este cunoscută ca sansevieria. Ca și aloe vera, ea curăță foarte eficient aerul din încăpere și nu necesită o îngrijire specială.

3. Arborele de Neem

CureJoy / Lifter.com.ua

Arborele de Neem nu numai că are efect de curățare a aerului, ci și acționează ca un pesticid natural, protejându-vă de țânțari. Însă pentru a crește planta în casă, va trebuie să îi asigurați un sol ideal și multă lumină solară.

4. Busuiocul sfânt

CureJoy / Lifter.com.ua

Busuiocul sfânt este benefic atât în tot felul de tratamente naturiste, cât și pentru curățarea aerului. Frunzele sale au o aromă specifică ce calmează nervii și înlătură stresul.

5. Orhideea

CureJoy / Lifter.com.ua

Orhideea elimină mult oxigen în timpul nopții, fapt ce face din ele o alegere ideală pentru dormitor. Orhideea este foarte nepretențioasă, cu cât mai puțină atenție îi acordați, cu atât mai bine! Important e ca planta să aibă parte de multă lumină.

6. Gerbera

CureJoy / Lifter.com.ua

Gerbera de culori deschise curăță și odorizează aerul, fiind foarte folositoare pentru sănătate. Vă recomandăm să procurați răsad, căci creșterea florii din semințe este foarte anevoioasă.

7. Ficus religiosa

CureJoy / Lifter.com.ua

Pe lângă faptul că ficusul este o sursă excepțională de oxigen, frunzele sale vă pot ajuta și pentru tratarea diabetului, astmului și constipației.

8. Crăciunița

CureJoy / Lifter.com.ua

Crăciunița vă va aduce mult folos nu doar în perioada Crăciunului, când are loc înflorirea sa. Pe tot parcursul anului frunzele sale vor elimina mult oxigen, asigurându-vă un somn liniștit. Floarea iubește întunericul, de aceea dormitorul este locul ideal pentru ea.

9. Areca

CureJoy / Lifter.com.ua

Areca crește umiditatea aerului și consumă gazele toxice din încăpere. Întrucât în mod natural ea crește în pădurile tropicale dense, ea nu are nevoie de multă lumină.

error: Content is protected !!