9 suplimente care sunt mai ieftine și mai eficiente decât orice cremă antirid

Dacă vă uitați la compoziția oricărei creme antirid, cel mai probabil veți vedea ceva de genul: vitamine, antioxidanți, acizi grași, colagen și acid hialuronic. Toate aceste componente pot fi cumpărate în farmacie, iar prețul lor total va fi mult mai mic decât cel al cremei.

Redacția noastră a făcut o selecție de suplimente alimentare care vor proteja pielea de razele ultraviolet, de ger și de vânt, vor stimula regenerarea pielii și vor îmbunătăți sinteza de colagen și acid hialuronic.

Cum poți scăpa de riduri

© depositphotos   © depositphotos

Iată ce puteți face pentru a avea o piele tânără cât mai mult timp:

1. Întăriți sistemul de protecție: cu cât mai slab e acesta, cu atât mai repede se deshidratează pielea, devenind mai subțire, uscată și mai puțin rezistentă la acțiunea factorilor externi.

2. Stimulați regenerarea, compensând insuficiența de colagen, elastin și acid hialuronic. Odată cu înaintarea în vârstă organismul nu mai poate secreta cantități suficiente, de aceea ele trebuie suplimentate din exterior.

3. Adăugați antioxidanți, care protejează pielea împotriva radicalilor liberi, care provoacă îmbătrânirea pielii. De asemenea antioxidanții previn distrugerea colagenului, care este “materia primă” pentru regenerarea pielii.

© depositphotos   © depositphotos

Este nevoie de doar 3 componente. Dacă se pune accent exclusiv pe colagen, pielea va rămâne fără protecție și nu va fi nici un efect. Dacă vă axați doar pe antioxidanți, pielea va fi mai rezistentă în fața acțiunilor negative ale mediului, dar starea sa estetică va rămâne la fel.

Cremele și alte produse cosmetice nu asigură un aspect sănătos și tânăr pentru pielea dvs. În general producătorii de creme adaugă în ele tot felul de elemente de care pielea nu are nevoie, iar noi trebuie să plătim pentru asta.

Prin urmare plătind o sumă importantă pentru o cremă, noi obținem de fapt o concentrație mică de substanțe care chiar sunt folositoare pentru piele. Vitaminele vândute în capsule sunt o alternativă care vă va ajuta să cheltuiți de 5-10 ori mai puțini bani.

Îmbunătățim protecția

© depositphotos   © depositphotos

1. Vitamina E. Este un antioxidant foarte puternic, ce are un efect sinergetic alături de vitamina C: previne arsurile de soare, luptă contra radicalilor liberi, protejează pielea de oxidare și procese de îmbătrânire. Administrați câte 1 capsulă pe zi. Norma recomandată: 15 mg de substanță activă.

2. Gel cu acid ferulic. Dacă la vitaminele E și C adăugăm acid ferulic, protecția pielii împotriva razelor solare crește de 4-8 ori. Acest compus hidratează și netezește pielea, stimulează circulația sangvină, precum și sinteza colagenului și a elastinului. Cercetătorii au ajuns la concluzia că cea mai bună formă de administrare a acidului ferulic este gelul. Aplicați-l de 2-3 ori pe săptămână, evitând zona din jurul ochilor. Înainte de a-l aplica pe față, ungeți puțin pielea mânii pentru a vă asigura că nu aveți reacții alergice.

3. Vitamina A. Aceasta stimulează secreția de colagen și îmbunătățește imunitatea pielii, asigurând o protecție excelentă împotriva acțiunii razelor solare. Administrați o capsulă de 0,7 mg pe zi (sau cel mult 3 mg).

Stimulăm regenerarea

© depositphotos   © depositphotos

1. Colagen. Aceasta este o proteină absolut necesară pentru piele, pe care cu timpul organismul nu o mai secretă în cantități suficiente. Cercetătorii au demonstrat că administrarea de colagen îmbunătățește vizibil starea pielii după doar 8 săptămâni. Administrați capsule cu 2,5 g de colagen pe zi.

2. Acid hialuronic. Insuficiența de acid hialuronic face ca pielea să devină uscată, deshidratată și lipsită de elasticitate. Cercetătorii japonezi au demonstrat că persoanele cărora li se administrează acid hialuronic după doar 12 săptămâni au mult mai puține riduri. Administrați câte o capsulă de 120 mg de substanță activă pe zi.

3. Unt de cupuacu. Acesta pătrunde rapid în piele și oprește deshidratarea mai eficient decât orice uleiuri. În plus cupuacu este bogat în antioxidanți și acizi grași, încetinind procesele de îmbătrânire. Folosiți untul de cupuacu în loc de mască sau cremă: aplicați-l pentru 20 de minute, înlăturând surplusul cu ajutorul unui șervețel.

Adăugăm antioxidanți

© depositphotos   © depositphotos

1. Vitamina C. Este un antioxidant puternic, eficient împotriva radicalilor liberi. Vitamina C protejează pielea împotriva arsurilor solare, acțiunii vântului și gerului. Administrați o capsulă de 75 mg pe zi.

2. Vitamina N (acid lipoic). Neutralizează acțiunea radicalilor liberi, amplificând efectul vitaminelor C și E. În plus vitamina N are efect antiinflamatoriu și stimulează secreția de colagen. Administrați 1 capsulă de 20-50 mg pe zi.

3. Coenzima Q10. Cercetările au dovedit că acest compus reduce semnificativ ridurile și liniile microreliefului, netezind pielea și făcând-o mai elastică. Administrați 1 capsulă de 30 mg pe zi.

Bonus: cele mai bune uleiuri pentru îndepărtarea machiajului și pentru înlocuirea cremei antirid

© depositphotos   © depositphotos

1. Ulei de argan. Oamenii de știință au cercetat impactul acestuia asupra pielii femeilor trecute de menopauză. Utilizarea sa zilnică îmbunătățește elasticitatea pielii, o face mai moale și mai hidratată.

2. Ulei de migdale. Datorită vitaminelor E și K, uleiul de migdale stimulează regenerarea pielii, îi îmbunătățește elasticitatea și servește ca o barieră naturală împotriva razelor ultraviolet.

3. Ulei de sâmburi de struguri. Unul din cele mai utilizate uleiuri în industria cosmeticelor, fiind folosit ca bază pentru multe creme, loțiuni și măști. Uleiul este bogat în vitamine și acizi grași, care stimulează secreția de colagen și elastin, protejează împotriva razelor solare și au efect antioxidant.

4. Ulei de susan. Are proprietăți hidrofobe puternice, prevenind deshidratarea pielii. Acesta conține 3 antioxidanți puternici, care încetinesc îmbătrânirea și protejează împotriva acțiunii razelor solare.

Suntem siguri că și dvs. aveți propriile secrete ale frumuseții. Ni le împărtășiți și nouă în comentarii?

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!