7 principii de aur ale sănătății expuse de cunoscutul medic Nicolai Amosov

Nicolai Amosov este cel mai mare cardiolog rus al secolului trecut. El a devenit cunoscut nu datorită operațiilor de inimă, ci datorită cărților sale despre o alimentație și un mod de viață sănătos. După absolvirea universității el a practicat medicina în condițiile grele ale războiului. El a operat peste 40.000 de oameni! Mai târziu el a început să facă operații complicate copiilor cu deficiențe cardiace, iar în 1962  a inventat valvele artificiale.

La bătrânețe a suferit o intervenție chirurgicală complicată și a hotărât să elaboreze propriul sistem de însănătoșire.

1. Nu sperați ca medicii să vă însănătoșească

Ei pot să vă salveze viața, să vă trateze boala, însă vă vor aduce doar la linia de start, mai departe trebuie să aveți grijă singuri. Nu subestimez puterea medicinei, dar cunosc și prețul sănătății. Experimentez pe mine, deja de jumătate de an fac sport intensiv.

2. Medicii tratează bolile, iar sănătatea trebuie să o dobândiți singuri

Sănătatea sunt puterile de rezervă ale organelor interne. Ele sunt necesare pentru a menține funcționarea normală a indicatorilor în orice situație. Pentru a avea o tensiune arterială echilibrată, pentru a vă odihni bine, pentru a nu vă teme de răceli și a vă tratați fără medicamente.

Aceste puteri nu se obțin cu medicamente, ci doar prin antrenamente, precum și prin muncă și călire.

3. Fiecare a simțit ce înseamnă boală

Disfuncția unor procese, vă împiedică imediat să fiți fericiți și chiar să trăiți. Motivele sunt știute: negativul din exterior (infecții, mediu poluat, tulburările sociale), comportamentul propriu neadecvat.

Afirm: natura omului este puternică, în majoritatea cazurilor. Bolile mici nu pot fi evitate, dar cele mai serioase sunt din cauza unei vieți nechibzuite. Condițiile externe, sărăcia, stresul sunt pe planul doi.

4. Antrenarea rezervelor trebuie să fie rațională

Treptată, dar intensivă. Esența antrenamentelor constă în limitări și greutăți.

Cele trei elemente importante

Primul – alimentație cu minim de grăsimi, 300 g de legume și fructe în fiecare zi, pentru a nu adăuga kilograme în plus (înălțimea minus 100).

Al doilea – sportul. Este necesar tuturor, în special copiilor și bătrânilor. Având în vedere modul sedentar de viață al majorității oamenilor, este necesară, pe zi, o oră de sport. Însă oamenii nu au voință, de aceea exersați cel puțin 20-30 de minute pe zi. Vă recomand să faceți sport în timp ce priviți televizorul, pentru a economisi timp. De asemenea, mergeți cât mai mult pe jos.

Al treilea – controlul psihicului. Probabil este cel mai greu. Există multe rețete, însă cea pe care eu o folosesc este respirația rară ritmică și relaxarea mușchilor.

Cel mai potrivit remediu este gimnastica energică. În timpul mișcării organismul elimină surplusul de adrenalină și organele nu vor mai fi supuse spasmelor.

5. O întrebare interesantă: de ce oamenii se îmbolnăvesc atât de des?

Cred că 90% din oameni ar fi sănătoși dacă ar respecta un mod corect de viață. Însă un regim necesită voință, iar aceasta este puțină. Tratamentul modern oficial se face după metoda „alegerii-excesului” medicamentelor care trebuie administrate toată viața.

6. În lume există foarte mulți medici răi

Pentru a vă convinge întrebați-i ce citesc și ce pot. Citesc foarte puțini. Pot mai mult sau mai puțin cei din chirurgie. Terapeuții consideră că nu au nevoie să știe mai multe, pentru că există specialiști, iar ei sunt din medicina generală.

Există foarte multe lucruri confuze în medicină. Unele din cauza statisticilor incorecte. De exemplu, care sunt cauzele de îmbolnăviri mai dese de cancer? În lume, nu a crescut și nu s-a micșorat numărul de bolnavi de cancer. Este ca întotdeauna pe locul 2-3 în lista cauzelor de deces. Nimeni nu ia în considerație că durata vieții s-a micșorat, iar în majoritatea cazurilor se îmbolnăvesc adulții.

Organismul are mari puteri de protecție. Ele funcționează, dar au nevoie de timp. Rețineți că majoritatea bolilor trec de la sine. Medicamentele doar ajută puțin.

7. Dacă ați avut fericirea să găsiți un medic bun, păstrați-l, nu-l deranjați în zadar

Țineți minte că medicul este mai mult decât un specialist. Respectați sfaturile medicului în limitele conștiinței dvs. Nu cereți medicamente în plus, despre care ați aflat de la vecini.

Dacă sunteți tânăr – până la 60 de ani și nu vă deranjează nimic, atunci nu mergeți la doctor pentru orice mărunțiș. Nu cădeți în plasa lor, deoarece ei vă vor găsi boli.

Pentru a fi sănătos este necesară putere de voință. Alegeți mereu sportul, mișcarea!

error: Content is protected !!