7 exerciții simple care te scapă de grăsimea de pe burtă

Toți au un abdomen plat, doar că la unii acesta este ascuns sub un strat de grăsime. Pentru a-l vedea trebuie să înlăturați stratul care-l acoperă. În această situație vă vine în ajutor alimentația echilibrată și câteva exerciții pe care vi le prezentăm mai jos. Sunt niște exerciții dinamice și se memorizează foarte ușor, iar efectuarea lor cu regularitate vă garantează o siluetă de invidiat. Spor la realizarea dorințelor!

Înainte de antrenament încălziți-vă puțin cu orice exerciții.

1. Sărituri cu ridicarea mâinilor

Acest exercițiu vă ajută excelent să ardeți grăsimile, dar și să vă încălziți. Efectuați-l la începutul antrenamentului.

Picioarele la distanța umerilor, mâinile în jos. Îndoiți picioarele și săriți, totodată ridicând mâinile deasupra capului. Opriți-vă. Prin săritură reveniți la poziția inițială. Repetați exercițiul de 10-50 de ori în funcție de nivelul de pregătire fizică.

2. Abdomene

Culcat pe spate, genunchii îndoiți, tălpile se sprijină pe podea. Mâinile sub cap.

Ridicați pieptul de la podea și aplecați-vă spre genunchi, încordând mușchii abdominali. Reveniți în poziția inițială.

Faceți acest exercițiu până veți avea senzația că ard mușchii abdomenului. Se recomandă 3 seturi a câte 15 ori.

3. Mersul pe mâini și flotări

Stați drept, picioarele la distanța umerilor. Aplecați-vă. Atingeți podeaua cu vârfurile degetelor lângă tălpi, apoi mergeți cu mâinile înainte până ajungeți în poziție de flotări. Faceți o flotare și reveniți la poziția inițial în aceeași ordine. Repetați de 15 ori.

Dacă exercițiu este prea complicat pentru dvs., înlocuiți-l cu flotări îngenunchi, încordând mușchii abdomenului.

4. Bicicleta

Culcați-vă pe spate, puneți mâinile după cap și ridicați umerii și picioarele. Spatele trebuie să rămână lipit de podea. Atingeți genunchiul drept de cotul stâng, apoi faceți exercițiul cu celălalt genunchi și cot. Repetați exercițiul de 15 ori.

5. Sărituri-așezări

Stați drept în picioare, picioarele la distanța umerilor. Faceți o așezare și puneți palmele în fața tălpilor. Săriți cu picioarele în urmă luând poziția de placă. Săriți înapoi spre mâini și ridicați-vă în poziție inițială. Repetați de 15 ori.

6. Sărituri cu coarda sau mersul pe aparat – bicicletă

Cel mai eficient mod de a scăpa de grăsimi sunt exercițiile cardio. Alegeți ceea ce vă place mai mult: sărituri cu coarda, alergatul sau mersul pe bicicletă. Timp: 30 de minute, ritm mediu.

7. Placa pe coate

Dacă mai aveți puteri, efectuați placa pe coate. Poziție culcată. Ridicați-vă în coate și pe vârfurile degetelor de la picioare. Capul, spatele, fesele și picioarele trebuie să formeze o linie dreaptă. Nu îndoiți spatele, încordați mușchii abdomenului.

Mențineți această poziție atât cât rezistați. Cronometrați timpul pentru a ști rezultatul și să-l îmbunătățiți de fiecare dată.

Dacă doriți să aveți un abdomen plat, faceți exerciții cu regularitate și alimentați-vă sănătos.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!