7 exerciții care îți vor transforma corpul în doar 28 de zile

A început un nou an, iar multe dintre femeie își doresc să facă sport și să aibă un corp tonifiat gata pentru primăvară. Însă aceste intenții au proprietatea de a dispărea la fel de repede precum au dispărut.

În acest articol vă propunem câteva exerciții simple care vor modifica corpul dvs. în doar 4 săptămâni.

Nu trebuie să cheltuiți bani pentru sala de forță și pentru aparate speciale. Aveți nevoie doar de putere de voință și de 10 minute în fiecare zi.

Placa

Placa este un exercițiu static. Nu trebuie să faceți nici o mișcare, trebuie doar să mențineți corect postura corpului. Pentru a efectua corect placa, faceți exact ca în imagine. Sprijiniți-vă doar pe coate, antebrațe și vârfurile picioarelor. Este important ca spatele să fie drepte, coloana vertebrală și bazinul să fie într-o linie dreaptă. Dacă este ușor să faceți placa pe coate, înseamnă că faceți ceva incorect. În această postură se încordează mușchii care mențin corpul în poziție dreaptă. Se antrenează nu doar abdomenul, dar și mușchii mâinilor, spatelui și a părții din față a coapselor.

Flotări

Poziția inițială este asemănătoare cu cea a posturii de placă. Ulterior, vă împingeți cu mâinile în sus. În acest exercițiu este important ca spatele, bazinul și picioarele să fie într-o linie dreaptă. Datorită acestui lucru se încordează mușchii mâinilor și ai abdomenului. Următorul pas ține de revenirea cțt mai lentă în poziție inițială.

Tonifierea mușchilor coapselor și feselor

Poziția inițială este cea patrupedă. Apoi întindeți un picior, încercați să-l țineți drept fără a-l îndoi sau deplasa lateral. Odată cu piciorul ridicați și mâna opusă. Apoi faceți același lucru cu cealaltă mână și picior.

Așezări

Pentru a realiza corect acest exercițiu este important să găsiți echilibrul. Depărtați picioarele la distanța umerilor și sprijiniți-vă greutatea pe toată talpa, și nu doar pe o parte a ei. În această poziție începeți să vă așezați lent pe un scaun imaginar. Genunchii și tălpile trebuie să fie la același nivel, iar bazinul să fie întins cât mai departe. Pentru a menține mai ușor echilibrul puteți ridica mâinile înaintea dvs., la fel ca în imagine. Reveniți în poziția inițială cât mai lent.

Abdomene

Culcați-vă pe spate, întinzând mâinile deasupra capului. Apoi ridicați lent genunchiul îndoi și atingeți-vă de la la fel ca în imagine. Piciorul stâng – mâna stângă, piciorul drept – mâna dreaptă, aceasta este regula de bază. Reveniți la poziția inițială și repetați.

Abdomene + fese

Acest exercițiu se efectuează în acest fel: sprijiniți-vă cu mâinile și picioarele astfel încât corpul să formeze un triunghi. Ridicați piciorul maxim de sus, la fel ca în prima imagine. Apoi coborâți-l și încercați să ajungeți cu genunchiul vârful nasului. Reveniți în poziție inițială. Repetați exercițiul cu celălalt picior.

Talia

Poziția inițială: picioarele cât mai larg deschise, genunchii puțin îndoiți, spatele se sprijină de perete. Apoi încrucișați mâinile sau țineți o minge, la fel ca în imagine și mișcați lent mâinile dintr-o parte în alta încercând să vă atingeți de perete. Mențineți permanent spatele drept.

Programul pentru 4 săptămâni

Săptămâna 1 

Timp de 6 zile repetați aceste exerciții:

2 minute placa

1 minut flotări

1 minut coapse și fese

1 minut abdomene

1 minute abdomen + fese

1 minut talia

2 minuta placa

Relaxați-vă între exerciții câte 10 secunde.

Săptămâna 2

3 minute placa

3 minute abdomene

3 minute coapse și fese

Relaxați-vă între exerciții câte 15 secunde.

Săptămâna 3

Repetați exercițiile din prima săptămână

Săptămâna 4

Repetați exerciții din a doua săptămână

Dacă veți efectua corespunzător aceste exerciții după o lună veți observa niște rezultate uimitoare, precum și vă veți obișnui să faceți în fiecare zi aceste exerciții simple pentru care aveți nevoie de 10 minute pe zi. Dacă doriți să continuați antrenamentul și să obțineți mai multe rezultate repetați acest program în volum dublu.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!