5 exerciții simple pentru figura dvs. din partea unui celebru antrenor al vedetelor de la Hollywood

Aveți nevoie de doar 25 de minute pe zi ca peste o lună să purtați hainele de o mărime mai mică!

Rețineți câteva reguli simple, care vă vor ajuta să evitați cele mai răspândite greșeli. Jim Barcena le numește “Codexul regulilor unui fitness eficient”.

1. Elaborați o agendă

Trebuie să faceți exerciții de trei ori pe săptămână câte 25 de minute. Stabiliți perioadele în care cu siguranță veți putea acorda fitnessului timpul necesar. Dacă vă treziți greu dimineața, nu stabiliți o oră devreme, iar dacă vineri după serviciu mergeți cu colegii la bere, stabiliți o altă zi pentru fitness. Cel mai important e ca exercițiile să fie regulate și sistematice.

2. În timpul antrenamentului nu trebuie să vă preocupe alte gânduri

Puteți pune muzica mai tare, dar nu faceți exerciții în fața televizorului și cu atât mai mult nu răspundeți la telefon. Cel mai indicat este să închideți cu totul telefonul.

3. Folosiți un cronometru

Fiecare etapă reprezintă un exercițiu pe care trebuie să-l faceți timp de 20 de secunde, apoi 10 secunde să faceți repaus. Apoi iarăși 20 de secunde exercițiu, 10 secunde repaus, 20 de secunde exercițiu, 10 secunde repaus. Ați reușit? Treceți imediat la următorul exercițiu și urmați aceeași schemă: 3 cicluri de 20+10.

4. Mențineți ritmul

La început vă va fi dificil să mențineți ritmul, în acest caz reduceți numărul de repetări, dar în nici un caz nu treceți peste un anumit exercițiu. E mai bine să faci fiecare exercițiu câte 2 ori, decât unul să-l faci de 3 ori și altul deloc.

5. Vă va fi dificil și ăsta e un semn bun

Organismul va începe să se transforme doar dacă va fi scos din zona de confort. Spasme musculare, transpirație, ritm cardiac ridicat – acestea sunt simptome normale ce arată că sunteți pe calea cea dreaptă.

Exercițiul nr. 1: Jumping Jack

Poziția inițială: depărtați picioarele la nivelul umerilor, mâinile stau drepte de-a lungul corpului.

Poziția finală: printr-un salt depărtați picioarele spre lateral, genunchii se uită spre exterior, mâinile fac o mișcare bruscă în sus.

Exercițiul nr. 2: Flotări în genunchi

Poziția inițială: sprijiniți-vă în genunchi și în palme, mâinile se țin drepte. Corpul formează o linie dreaptă de la cap la genunchi.

Poziția finală: depărtați coatele cât mai departe de trunchi și apropiați pieptul cât mai aproape de sol, dar fără a-l atinge.

Exercițiul nr. 3: Genuflexiuni

Poziția inițială: depărtați picioarele mai larg decât nivelul umerilor, mâinile după ceafă.

Poziția finală: faceți o genuflexiune astfel încât genunchii să rămână exact deasupra călcâielor, iar trunchiul dați-l cât mai în spate, de parcă vă așezați pe scaun. Coapsa și gamba trebuie să alcătuiască un unghi drept.

Exercițiul nr. 4: Flotări inverse

Poziția inițială: așezați-vă pe o bancă, sprijiniți palmele pe marginea băncii, iar picioarele sprijiniți-le în călcâie.

Poziția finală: menținând poziția palmelor și picioarelor, coborâți trunchiul pe cât posibil, apoi reveniți în poziția inițială.

Exercițiul nr. 5: Abdomen

Poziția inițială: culcați-vă pe spate, îndoiți picioarele în genunchi. Degetele de la picioare nu trebuie să se atingă de sol.

Poziția finală: ridicați trunchiul fără a dezlipi călcâiele de la sol. Întindeți mâinile în sus cât se poate de mult.

Secretul acestui set de exerciții este că la o viteză ridicată de execuție se accelerează mult metabolismul, mușchii consumă multă energie, iar organismul vrând-nevrând începe să ardă grăsimea. Mai mult decât atât: grăsimile vor continua să ardă încă timp de câteva ore după antrenament!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!