5 condimente care distrug bacteriile și ne protejează celulele corpului

Știm cu toții că ierburile și condimentele sunt niște antibiotice puternice, dacă le adăugați în mod regulat și în doze mici în alimentația Dumneavoastră. Acestea ne pot întări sistemul imunitar, reduc inflamația celulelor și mențin un echilibru optim între bacteriile bune și rele din organismul nostru.

Adăugarea condimentelor în dieta noastră va contribui la creșterea cantității de polifenoli, care sunt niște antioxidanți puternici care neutralizează radicalii liberi.

Vă propunem o listă care include 5 condimente care au un conținut ridicat de polifenoli și câteva sfaturi utile despre cum să vă diversificați dieta cu ajutorul acestor condimente.

1. Oregano.

Oregano este utilizat des în bucătăria italiană, acest condiment este protagonistul sosului pentru pizza și pentru paste. Dar îl puteți adăuga în omletă, în supele de legume, în salate sau să-l presărați peste legumele coapte.

Persoanele care consumă oregano în cantități mici, rezonabile, vor fi protejați de paraziți și nu vor suferi de diabet. Nu este surprinzător faptul că oregano era folosit încă din antichitate pentru combaterea infecțiilor.

2. Rozmarin.

Rozmarinul le oferă un gust bun bucatelor gătite în cuptor, precum cărnii și peștelui. Adăugați-l în limonadă, în tincturile de ulei de măsline și în ceaiul din plante.

Rozmarinul este un tonic foarte bun. Folosit cu regularitate, acesta poate combate stresul, tensiunea nervoasă, slăbiciunea.

3. Cimbru.

Cimbrul (care nu trebuie confundat cu chimenul) este un alt condiment mediteranean popular. Poate fi folosit la fel ca și oregano.

Adăugați-l în salate, supe, legume, friptură, toate felurile de mâncare din ouă, pâine cu usturoi, sosuri pentru paste etc.

Cercetătorii de la Universitatea din California (Davis) consideră că activitatea antioxidantă a cimbrului este asemănătoare cu cea a vitaminei E.

4. Turmeric.

Turmericul se asociază cel mai frecvent cu bucătăria indiană. Pregătiți curry din orice ingrediente pe care le aveți la îndemână: legume, carne, pește, ouă sau linte și adăugați câte o lingură de turmeric împreună cu alte condimente pentru curry-uri, cum ar fi chimen, coriandru, ghimbir, usturoi etc. Adăugați turmeric în supe, ragu, pilaf de orez; acesta le va da o culoare galben-strălucitoare.

Conform studiilor recente curcumina contribuie la combaterea cancerului.

5. Salvie. 

Salvia se combină bine cu legumele prăjite, carnea și peștele.

Adăugați puțină salvie în sosurile pentru paste, precum și în supe sau ragu. Salvia se combină foarte bine cu cartofii, cu rutabaga și cu nucile.

Salvia este foarte eficientă în cazul răcelilor și al durerilor de gât.

V-a plăcut articolul? Recomandați-l și prietenilor Dumneavoastră!

error: Content is protected !!