4 plante care ar trebui să fie în orice apartament

Acum douăzeci de ani era la modă să cultivăm plante în apartamentele noastre. Din păcate, în ultimii ani această tendință dispare.

Potrivit oamenilor de știință prezența plantelor are un efect benefic asupra atmosferei din casele noastre precum și asupra stării noastre psiho-emoționale.

Depinde, evident, doar de Dvs pentru ce plante să optați, dar să știți, că există unele plante must have pe care ar fi bine să le aveți în casă.

1. Mușcata.

Bunicile noastre aveau mușcate la ferestre. Și nu doar pentru că ar fi iubit atât de mult această plantă. Mușcata produce niște compuși, care pot calma sistemul nervos central și reduc nivelul de stres.

Anume acesta este motivul principal pentru care ar fi bine să o țineți în dormitor. În plus această floare îndepărtează muștele și dezinfectează încăperile. Apropo, dacă veți avea mușcate la bucătărie, aerul va deveni mai proaspăt și mai curat.

2. Aloe.

Există probabil 100 și 1 rețete pentru utilizarea aloe în viața de zi cu zi. Această plantă apare în multe rețete populare. Pe lângă proprietățile sale miraculoase planta mai este și o sursă activă de oxigen.

3. Ficus.

Această plantă se îngrijește destul de simplu, nu este deloc pretențioasă, și trebuie udată foarte rar. Este o plantă care curăță aerul de toxinele grele; este minunat să o țineți în casă dacă locuiți în zone mai poluate.

4. Chlorophytum sau planta-păianjen. 

Această plantă purifică foarte bine aerul. Un mic secret: puneți câteva pastile de cărbune medicinal în ghiveci și capacitatea de adsorbție a plantei va crește de câteva ori! Această plantă distruge și bacteriile.

error: Content is protected !!