33 de fotografii înfricoșătoare din perioada când copiii erau sclavi

În 1908, Lewis Hine a devenit fotograf pentru Comitetul Național al Muncii Copilului.

Lewis a călătorea prin țară, fotografiind copii care erau impuși să muncească, așa că a primit amenințări constante din partea proprietarilor de fabrici și magazine care nu doreau să arate publicului crunta realitate.

Nu de puține ori, Hine era nevoit să-şi ascundă aparatul de fotografiat pentru a pătrunde în fabrici. Deseori a trebuit să se deghizeze (de exemplu, un pompier sau vânzător de biblie) pentru a fotografia și a intervieva copiii care lucrează în fabrici sau pe străzi.

Lewis Hine și-a folosit aparatul de fotografiat drept instrument, de a schimba reforma socială, atrăgând o atenție deosebită condițiilor periculoase și terifiante în care trebuiau să lucreze copiii.

Riscându-și propria viață, Hine a făcut mii de fotografii cu un scop bine determinat – să pună capăt exploatării copiilor.

Și, desigur, distribuirea fotografiilor sub formă de broșuri, ziare și reviste a dat roade, deoarece guvernul SUA − și toate celelalte țări ale lumii − au fost în cele din urmă forțate să interzică exploatarea copiilor.

1. Rosie, 7 ani. Toată ziua trebuia să desfacă stridii. Analfabetă. Bluffton, Carolina de Sud.

2. Acest băiat de 11 ani și-a pierdut două degete într-un accident de muncă. Bessemer City, Carolina de Nord.

3. Feriss de 7 ani. Un mic poștaș din Mobil, Alabama.

4. Un mic poștaș doarme pe scări. Jersey, New Jersey.

5. Callie Campbell, 11 ani, strânge între 35 și 55 kilograme de bumbac pe zi.  Sacul ei ajunge să cântărească până la 23 kg. „Nu, nu-mi place foarte mult”, a spus ea. Pottavatomi, Oklahoma.

6. Mary, în vârstă de 4 ani, care deschide două lăzi de stridii în zi. Când nu lucrează, are grijă de fratele său mai mic. Dunbar, Louisiana.

7. Rose Biodo, Philadelphia, de 10 ani. Duce 2 coșuri grele cu fructe.

8. Familia Arnao. Joe are 3 ani. Băiatul are 6 ani, fetița are 9 ani. 28 mai 1910, înainte de închiderea școlii. Browns Mills, New Jersey.

9. Vansu are 15 ani. El a primit 0,75 USD pentru 10 ore de muncă în mină. Tot ce face este să deschidă și să închidă această ușă. Virginia de Vest.

10. Miezul nopții într-o mină, South Pittston, PA.

11. Unii dintre băieți erau atât de tineri, încât trebuiau să urce pe rama de filare pentru a fileta firele din bobine. Macon, GA.

12. Minerii minori, Pittston, Pennsylvania.

13. Lucrător de 10 ani în fabrică din Lincolnton, Carolina de Nord. Privește lumea din fereastră.

14. Miner, McDonald, Virginia de Vest.

15. Micii poștași din Newark într-o după-amiază. Newark, NJ.

16. Băieți care lucrează într-un club de bowling, Trenton, NJ. Fotografia a fost făcută noaptea târziu. Băieții lucrează până la miezul nopții chiar și mai târziu.

17. Frank P. a rămas fără picioare după ce au fost retezate de un tren într-o mină de cărbune din Virginia de Vest, când avea 14 ani.

18. Harold Walker de 5 ani. Oklahoma.

19. Pauza de masă a micilor lucrători din făbricile de sticlă. Morgantown, Virginia de Vest.

20. copil care lucrează într-o mină de cărbune, Alabama.

21. „Vând coșuri!Cinci cenți fiecare!”, − Antoinette Syminger, de 12 ani. A lucrat în fiecare zi timp de 10 ore. Cincinnati și Ohio.

22. Copil de opt ani, Jenny Camillo, locuiește în West Manian, Pennsylvania. În vara aceea, ea a strâns afine. Pemberton, NJ.

23. Tânăr miner: a lucrat zilnic timp de un an de la 19:00 până la 5:30 dimineața. Maro, Virginia de Vest.

24. Un mic muncitor din Baltimore, Maryland.

25. Micuța Fanny, de 7 ani. Fayetteville, Tennessee.

26. Acești copii au lucrat în fabrică. Fata de 7 ani curăța mai multe lăzi de stridii pe zi. De asemenea, au lucrat și negrii acolo. Șeful a spus: „Am luat niște copii albi să aibă grijă de negri.” Bluffton, Carolina de Sud.

27. Minerii tineri, Virginia de Vest.

28. Două fetițe muncind. Loudon, Tennessee.

29. Maud Daly, de 5 ani și Grad Daley, 3 ani. Au lucrat la fabrica de creveți fără zile de odihnă. Bay St Louis, Mississippi.

30. Un băiat de 10 ani strânge frunze de tutun, Connecticut.

31. Muncitoare în fabrica de bumbac Globe. August, Georgia. Directorul a recunoscut că fetița a lucrat a avut normă întreagă de lucru.

32. Poștaș. Birmingham, Alabama.

33. Este ora 11:00 dimineața. Luni, 9 mai 1910. Vânzători de ziare. Toți fumează. St Louis, Missouri.

Sunt imagini cu adevărat tulburătoare!

error: Content is protected !!