20 de lucruri pe care industria frumuseții nu le spune

Aspectul exterior nu e cel mai important lucru în această viață, dar sănătatea pielii ar trebui să fie o prioritate. Există secrete ale frumuseții pe care probabil încă nu le cunoașteți.

Evident alimentația sănătoasă și exercițiile fizice v-ar putea ajuta să arătați mai tânără, dar există și alt gen de soluții.

Multe celebrități nu au timp suficient pentru a se preocupa de alimentație sau exerciții sportive.

Iată câteva secrete ale frumuseții pe care le recomandă experții:

1. Folosiți cremă pentru protecție solară

AfricaStudio/shutterstock

Toată lumea știe că în cantități rezonabile razele solare sunt benefice pentru piele. Dar industria frumuseții nu vă spune că crema pentru protecție solară este practic obligatorie pentru un bronz corect.

Mulți experți recomandă utilizarea unei creme cu SPF de cel puțin 30, produsele mai slabe sunt practic inutile.

2. Nu uscați pielea

Rido/shutterstock

Dacă ați observat inflamații la nivelul pielii, evitați cremele de depigmentare. Acestea conțin benzoil peroxid, care usucă pielea și îi agravează starea.

În schimb experții recomandă utilizarea unor creme salicilice sau a unora pe bază de lapte.

3. Nu uitați de zona gâtului

Master1305/shutterstock

Pielea din zona gâtului este foarte subțire și necesită o îngrijire deosebită. Practic o femeie matură trebuie să aibă grijă de pielea gâtului la fel de bine ca și de pielea feței.

4. Faceți masaj cu cubulețe de gheață

ValentynVolkov/shutterstock

Pentru a evita o culoare ștearsă a feței, dermatologii recomandă masajul cu cubulețe de gheață. În acest fel se stimulează circulația sangvină și se îmbunătățește aspectul pielii.

5. Păstrați produsele cosmetice într-un mod adecvat

tommywang/shutterstock

Multe femei păstrează produsele cosmetice în camera de baie, dar specialiștii afirmă că asta e o practică greșită.

Umiditatea crescută accelerează alterarea produselor cosmetice, iar o alternativă bună ar fi păstrarea lor în frigider.

6. Curățați totul ce se atinge de pielea dvs.

progressman/shutterstock

Medicii dermatologi afirmă că asta se referă la orice obiect cu care intrați în contact, mai ales în zona feței. Dacă până și mâinile le spălați înainte de a atinge fața, de ce nu ați face asta și cu celelalte lucruri?

De asemenea specialiștii recomandă să schimbați lenjeria de pat o dată pe săptămână, iar dacă aveți piele grasă ar fi bine să o faceți o dată la trei zile.

7. Evitați periile și bureții pentru față

DmitryA/shutterstock

Specialiștii recomandă să evitați folosirea periilor și bureților pentru față, mai ales dacă sunteți afectată des de acnee. Aceste obiecte de îngrijire a pielii provoacă iritații și inflamații.

8. Faceți masaj facial

SydaProductions/shutterstock

Dacă vă ciocniți cu problema cearcănelor, practicați masaj facial. Acesta stimulează circulația limfei și netezește pielea.

9. Îngrijiți pielea mâinilor

YPhotoStudio/shutterstock

Pare uimitor, dar pielea mâinilor este la fel de subțire ca și pielea feței sau cea din zona gâtului. Astfel, dacă faceți treburi prin gospodărie, este indicat să folosiți mănuși de protecție.

De asemenea e recomandat să hidratați pielea mâinilor folosind uleiuri organice naturale și, bineînțeles, nu uitați de igiena mâinilor.

10. Nu mergeți la somn fiind machiată

Kotin/shutterstock

În timpul somnului machiajul blochează porii și stimulează apariția inflamațiilor și altor probleme de piele. Înlăturați machiajul înainte de somn, este cât se poate de simplu!

11. Nu dormiți cu sutien

Anetlanda/shutterstock

Chiar dacă ați avut o zi foarte grea, scoateți sutienul înainte de somn. Acesta poate bloca circulația sangvină normală și provoacă inflamații.

12. Consumați multă apă

Shutterstock/fizkes

Consumul de apă e cea mai simplă măsură pentru bunăstarea pielii. Apa hidratează pielea, îmbunătățește metabolismul și face pielea mai elastică.

13. Faceți conturul cu ajutorul creionului de ochi

Shutterstock/Makistock

Conturul ideal al ochilor este visul oricărei femei. Pentru a obține linii perfecte, trasați mai întâi conturul cu ajutorul creionului de ochi, ca apoi să definitivați capodopera folosind dermatograful.

14. Nu folosiți fard

SUNISA KHAM/Shutterstock

Evitați orice fard după vârsta de 35 de ani. Aceasta pătrunde în cele mai mici riduri și le scoate în evidență.

15. Faceți coafura mai rezistentă

Shutterstock/puhhha

Pentru a avea mereu o coafură proaspătă, aranjați părul pe spate și fixați-l cu ajutorul acelor de păr. În acest fel veți obține volum, textură și formă rezistente.

16. Încălziți aparatul de întors gene

Shutterstock/Africa Studio

Dacă doriți ca genele dvs. să-și mențină forma mai mult timp, încălziți aparatul de întors gene înainte de a-l folosi.

17. Luptați cu îngălbenirea unghiilor

Shutterstock/Africa Studio

Dacă observați că unghiile încep să se îngălbenească, în primul rând înlăturați oja, apoi curățați unghiile cu pastă de dinți cu efect de înălbire.

18. Folosiți spray nuanțator

Shutterstock/Lordn

Pentru a împrospăta machiajul, experții recomandă să stropiți ușor fața cu puțin spray nuanțator, după care să înlăturați excesul de umezeală cu un șervețel de hârtie.

19. Pentru rezistența fardului de pleoape

Shutterstock/Prostock-studio

În primul rând înlăturați de pe pleoape excesul de grăsime. Revista Marie Claire recomandă să folosiți o bază specială pentru fardul de pleoape.

20. Fardul de obraji e mereu la locul său

Shutterstock/puhhha

După o noapte grea cea mai bună soluție pentru a avea un aspect proaspăt este fardul de obraji. Dacă aveți senzația că pielea vă e prea palidă, folosiți aceeași soluție! Doar să evitați excesele.

Știați despre aceste secrete?

error: Content is protected !!