20 de imagini triste care ne demonstrează că am pierdut lupta cu plasticul

Despre supraconsum și poluare se pot spune extrem de multe lucruri. Și suntem cu toții conștienți de faptul că plasticul continuă să ne distrugă planeta. Ușor de obținut și de prelucrat, plasticul este înainte de toate un material ieftin. Atât de ieftin încât oamenii au ajuns să-l folosească pentru orice. La nivel global se produc anual 280 de milioane de tone de plastic și doar un mic procent se reciclează.

În râurile din Asia, în apele de pe coasta Americii de Sud s-au acumulat grămezi de gunoi. Iar în Oceanul Pacific s-au format deja insule întregi din plastic. Țărmurile Mării Mediterane sunt poluate de deșeurile de plastic. Această problemă devine una foarte gravă și amenință ecologia întregii noastre planete.

Secretarul General al ONU solicită renunțarea la fabricarea produselor din plastic de unică folosință. Și deja în 60 de țări a fost interzisă complet sau parțial utilizarea ambalajelor din plastic.

În țări precum Kenya, Camerun, Africa de Sud și Bangladesh au fost impuse sancțiuni penale și pedepse cu închisoarea pentru producerea și vânzarea anumitor tipuri de produse din plastic.

Țările din Europa: Anglia, Franța, Germania și Danemarca au decis să renunțe treptat la plastic, introducând limite și taxe suplimentare privind utilizarea ambalajelor din plastic. Astfel ei speră să treacă treptat la materiale mai naturale și mai ecologice.

Conform calculelor realizate de savanți, în cazul în care nu se va limita sau interzice utilizarea plasticului și acesta nu se va elimina și nu se va începe imediat curățarea oceanelor, apoi în mai puțin de 10 ani ne-am putea confrunta cu un mare deficit de pește, iar unele plaje vor fi închise pentru totdeauna.

1. 

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

error: Content is protected !!