19 sfaturi de aur pentru femeile trecute de 35. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să ai o siluetă nouă!

Astăzi au apărut o mulțime nenumărată de diete care ne promit o slăbire super eficientă în timp extrem de scurt. Dar redacția noastră vă îndeamnă să nu atrageți o atenție exagerată acestor super-idei și să vă concentrați asupra fundamentelor alimentației corecte.

De fapt aceste reguli simple sunt primele recomandări pe care le fac medicii nutriționiști oamenilor care le cer ajutorul. Această “resetare” a regimului alimentar este foarte importantă, iar slăbirea începe în mod natural, fără stres pentru organism și sistemul digestiv.

Sfaturile nutriționiștilor pentru o slăbire sănătoasă

1. Organismul are nevoie de cel puțin 1,5 litri de apă pe zi nu doar pentru necesitățile generale ale organismului, ci și pentru sănătatea și frumusețea pielii.

2. Din băuturile alcoolice consumați doar vin roșu, maxim 300 ml pe zi.

3. În fiecare dimineață pe stomac gol consumați 1 pahar de apă adăugând în el suc de lămâie și miere de albine. Astfel se activizează funcționarea organelor interne. După 30 de minute puteți lua micul dejun.

4. Nu beți apă în timp ce mâncați. După luarea mesei trebuie să treacă cel puțin 30 de minute înainte să puteți bea apă, ceai etc.

5. Mai multe mese pe zi (5-6) nu îi permit organismului să intre în regim de depozitare a energiei și grăsimilor.

6. Obișnuiți-vă să beți ceaiul, cafeaua și alte băuturi fără zahăr.

7. Cartofii nu sunt interziși: de 2 ori pe săptămână puteți prepara cartofi copți sau fierți.

8. În loc de biscuiți consumați fructe (doar în prima jumătate a zilei). Excepție sunt strugurii și bananele.

9. Stabiliți o zi din săptămână pentru descărcarea sistemului digestiv.

10. Dacă practicați sport (ceea este foarte binevenit), timpul cel mai potrivit pentru asta e între orele 17 și 20.

11. O ușoară gimnastică dimineața va înviora organismul și va activiza metabolismul.

12. Micul dejun este cea mai importantă masă din zi!

13. Legume proaspete cu produse proteice reprezintă combinația perfectă pentru prânz. După 3 ore puteți consuma o mică porție de zeamă.

14. Adăugați în salate iaurt, smântână nu foarte grasă sau ulei de măsline și suc de lămâie.

15. Să aveți mereu la îndemână nuci și fructe uscate. Le puteți consuma oricând, ele potolesc foarte bine foamea și pofta de dulciuri.

16. 100 g de ciocolată neagră conțin 550 kcal. Dar nimeni nu mănâncă o ciocolată întreagă deodată. O bucățică de ciocolată la cafeaua de dimineață (fără zahăr) ar avea efect anti-stres ș iar îmbunătăți funcționarea creierului.

17. Înlocuiți bucatele prăjite cu cele coapte și preparate la baine marie. Pare uimitor, dar un pește preparat pe aburi cu adaos de oregano, sos de soia și suc de lămâie este mult mai delicios decât peștele prăjit!

18. Ultima masă din zi luați-o cu cel puțin 3 ore înainte de somn.

19. Pentru cină sunt perfecte salatele, legumele coapte, produsele lactate acidulate, carnea de pui, curcan sau iepure, peștele, budinca sau ciorba de legume. În orice caz nu veți rămâne flămândă!

E un fapt dovedit: pentru a obține o obișnuință, trebuie să o practici timp de 21 de zile. Încercați să respectați aceste indicații simple pe parcursul a trei săptămâni și veți observa că alimentația sănătoasă a devenit ceva obișnuit pentru dvs.!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!