18 reguli de aur pentru autovindecare

Știați că dvs. puteți gestiona procesele vindecătoare din organism? Nu trebuie să depinzi de nimeni sau să cheltui bani pentru asta.

Toate forțele vindecătoare sunt în interiorul nostru, ele trebuie doar activate, iar noi vă prezentăm 18 reguli care vă vor ajuta să o faceți.

1. Consumați câte 0,5 litri de apă de trei ori pe zi: dimineața, la amiază și seara. Apa trebuie să fie curată și stătută, iar dvs. nu trebuie să fiți expuși la nici un stres.

2. Schimbați-vă respirația, astfel încât inspirația să dureze de 2-3 ori mai mult decât expirația. Respirați calm, echilibrat și liber. La început va trebui să reveniți de mai multe ori pe zi asupra acestei chestiuni pentru a vă corecta respirația.

3. Gândiți pozitiv despre propria sănătate. Dacă vă doare ceva, gândiți-vă că deja merge spre bine. În nici un caz nu vă “născociți” boli, noi avem tendința de a ne gândi la urmări grave chiar și în cele mai banale cazuri.

4. Începeți să practicați auto-masaj. Masați toate părțile corpului, mai ales tălpile, pieptul, capul și gâtul, dar și locurile în care simțiți durere.

5. Faceți o inspirație adâncă și blocați nasul și gura. Rețineți respirația cât mai mult timp posibil, iar când ajungeți la limită nu vă grăbiți, ci reveniți calm și fără mișcări bruște la respirația normală.

6. Mergeți la somn pe la 22.00, astfel încât să vă puteți trezi devreme, pe la orele 5. Astfel organismul devine mult mai înviorat. Totodată străduiți-vă să dormiți la amiază cel puțin o oră.

7. Evitați stresurile și în general orice situații tensionate. Stresul este unul din principalii factori provoacă cele mai multe și mai grave boli din ziua de azi.

8. Ascultați muzică frumoasă, relaxantă, dar și muzică de dans. Respectiv nu vă lipsiți de plăcerea de a dansa și de a cânta.

9. Ieșiți cât mai des în mijlocul naturii. Un efect foarte bun îl are și simpla privire către natura din jur: uitați-vă cât mai des peste geam și ieșiți la balcon ori de câte ori aveți un minut liber.

10. Nu vă gândiți la boala dvs. și nu discutați despre ea cu nimeni în afară de medic. Concentrați-vă gândurile asupra unor lucruri pozitive și ziditoare.

11. Întâlniți-vă cât mai des cu rudele și prietenii compania cărora vă face plăcere. Schimbul de experiență și de emoții este foarte important pentru întregul organism.

12. Faceți duș rece. Puteți începe cu a uda tălpile, apoi și picioarele etc., până ajungeți să faceți duș rece pentru tot corpul.

13. Mâncați puțin, dar des: de 5-7 ori pe zi. Alimentația trebuie să fie sănătoasă și bucatele să fie preparate acasă: terci, lapte acru, varză murată, pâine de casă, salate etc. Evitați ceaiul, cafeaua și alcoolul.

14. Faceți gimnastică dimineața până începeți a transpira: genuflexiuni, flotări, gantere ușoare. Ideal ar fi să alergați în aer liber sau să faceți plimbări cu bicicleta.

15. Stabiliți o zi de “înfometare”, când să nu mâncați nimic timp de 24-36 de ore. De asemenea este recomandat să țineți posturile ortodoxe.

16. Practicați momente de meditație. Faceți o pauză de 5-10 minute în care să nu vă gândiți la grijile cotidiene, ci la frumusețea lumii din jur și a oamenilor care vă sunt alături.

17. Amintiți-vă de perioadele în care erați perfect sănătoși. Gândiți-vă că bolile ne sunt date de multe ori pentru a ne pune la încercare și a ne preocupa de lucruri cu adevărat importante.

18. Mulțumiți-i lui Dumnezeu pentru tot și cereți de la El ceea ce vă este de folos!

error: Content is protected !!