15 simptome ale deficitului de vitamina B12 la femei. Această carență poate fi foarte periculoasă!

4% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani suferă din cauza lipsei vitaminei B12. Din grupul de risc fac parte persoanele în vârstă și vegetarienii care nu mănâncă produse de origine animală.

Doamnele care au depășit vârsta de 40 de ani au nevoie de vitamina B12 pentru:

— prevenirea și tratamentul osteoporozei, rahitismului etc.;

— pentru protecția membranelor mucoase cum ar fi, de exemplu, în cazul stomatitei;

— pentru combaterea palorii, uscării și descuamării pielii, pentru prevenirea apariției petelor pigmentare;

— pentru a se menține în formă.

15 semnale de bază care indică faptul că suferiți din cauza lipsei vitaminei B12:

1. Amețeli. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au mers la terapeut cu acuze de amețeală aveau nivelul de vitamina B12 cu 4-% mai scăzut decât la persoanele sănătoase.

activebeat

2. Senzație de furnicături și amorțeală care apare din cauza nivelului scăzut de oxigen din sânge.

powerofpositivity

3. Pielea palidă. Celulele roșii sunt fragile și se distrug ușor, secretând bilirubină, care îi dă pielii nuanța galbenă.

kirandermasurge

4. Memorie slabă. Nu vă puteți aminti numele unei persoane pe care o cunoașteți o perioadă lungă de timp sau puneți cheile în frigider? Lipsa vitaminei B12 este, de asemenea, o cauză a acestor pierderi de memorie.

SHUTTERSTOCK / prevenire

5. Oboseală. Vitamina B12 ajută la formarea globulelor roșii din sânge responsabile de transportarea oxigenului în celule. Dacă celulele nu vor avea oxigen suficient, vă veți simți foarte obosită chiar dacă dormiți suficient.

lefigaro

6. Probleme de vedere. Deficitul vitaminei B12 poate deteriora nervul optic și vasele sangvine din jurul retinei.

bettervisionguide

7. Slăbiciune musculară. Lipsa vitaminei B12 provoacă nu doar stări de oboseala generală, ci și slăbiciune musculară, letargie, lene.

iStockphoto

8. Aproximativ 50% dintre persoanele cu deficit de vitamina B12 au simțit că nu mai au papile pe limbă, mai ale pe vârful acesteia. Poate să apară chiar și senzația de arsură pe părțile laterale ale limbii. Și deoarece nu mai sunt papilele gustative, nu se mai simte gustul mâncării, ceea ce duce la pierderea kilogramelor.

dpa /star2

9. Modificări frecvente ale dispoziției. Lipsa vitaminei B12 poate agrava starea depresivă, crește anxietatea, provoacă slăbiciune. Această vitamină este responsabilă de producerea serotoninei și a dopaminei, așa-numiții hormoni ai fericirii.

activebeat

10. Pasiune stranie pentru mirosuri. Această pasiune apare din cauza insuficienței de oxigen în sânge, ceea ce duce la anemie.

Beasty

11. Probleme cardiace. Din cauza insuficienței vitaminei B12 scade rapid numărul globulelor roșii și totodată se reduce și cantitatea de oxigen din țesuturi.

kompravda

Ca urmare poată să apară tahicardia, scăderea tensiunii arteriale etc.

12. Dificultățile de respirație sunt o consecință a anemiei care apare din cauza insuficienței de B12. Lipsa globulelor roșii și a hemoglobinei îngreunează eliberarea oxigenului în țesuturi. Plămânii trebuie să lucreze la maxim pentru a asigura aprovizionarea cu oxigen a organismului.

amazingwoman

13. Probleme de echilibru. Deficitul de B12 poate duce la disfuncții motorii, persoana poate cădea în orice moment. Acest simptom este întâlnit la vârstnici și la vegetarieni.

iStockphoto

14. Temperatură ridicată. În cazuri rare insuficiența vitaminei B12 poate fi însoțită de creșterea temperaturii,dar nu este prea clar din ce cauză are loc acest lucru.

STOCK/ANTONIO_DIAZ / rd

15. Unghii fragile și căderea părului. Părul își pierde strălucirea, devine subțire și fragil și încărunțește devreme. Unghiile devin subțiri, mate, fragile și se stratifică.

lifesitenew

Dacă observați unele simptome din această listă, adresați-vă medicului Dumneavoastră și faceți testul pentru vitamina B12. Și fiți sănătoși!

”Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!