15 pisici eroine care au salvat viața stăpânilor lor

Animalele sunt cei mai buni prieteni ai omului. Dar atunci când vorbim despre animalele eroine, dintr-un motiv oarecare ne gândim doar la câini. Și nu este de mirare, deoarece: câinii slujesc în armată, în poliție și la vamă, luptă împotriva drogurilor, salvează oamenii în munți și, în general, sunt niște animale extraordinare.

Dar să știți că și pisicile pot fi niște eroine!

Vă prezentăm în continuare câteva cazuri în care pisicile le-au salvat viețile stăpânilor lor.

1. Pudding din Wisconsin.

Pudding este un motan mare din Wisconsin, care cântărește aproape zece kilograme! A trăit mult timp într-un orfelinat până când a fost adoptat de o familie unde locuia mama și copilul său. Femeia suferea de diabet zaharat într-o formă acută. Odată, pe la miezul nopții, a avut o criză atât de puternică încât nu și-a putut măcar striga fiul! Simțind că era ceva în neregulă, Puding a intrat imediat în camera copilului și l-a trezit. Fiul a chemat ambulanța. Iar Pudding este cel care i-a salvat viața stăpânei sale!

2. Tara din California.

Credeți că doar câinii fugăresc pisicile? Nu este chiar așa! N-ați văzut-o pe pisica pe nume Tara care locuiește împreună cu familia sa din California. Într-o zi stăpânul cel mic al Tarei mergea pe stradă. Deodată a fost atacat de câinele unui vecin. Această pisică curajoasă s-a repezit și a început să-l muște și să-l zgârie pe câine care în cele din urmă s-a speriat și a fugit, iar băiatul a reușit să fugăă repede acasă.

3. Mashka din Obninsk.

O pisică hoinară din Obninsk, pe nume Mashka, a devenit faimoasă în întreaga Rusie și chiar în întreaga lume după ce l-a ținut în viață pe un bebeluș de două luni pe care mama l-a abandonat în scara unui bloc de locuințe. Timp de câteva ore Masha a încălzit copilul cu corpul său, iar mai apoi a început să miaune tare. Vecinii au alergat imediat și au găsit copilul pe care au reușit să-l salveze. Iar Mashka a fost adoptată de unul din locatarii blocului.

4. Sally din Australia.

Această pisică curajoasă i-a salvat viața stăpânului său când în casa în care locuia a izbucnit un incendiu. Acesta a avut loc noaptea când stăpânul dormea. Pisica, simțind pericolul, a început să miaune tare și chiar să-și muște stăpânul. Trezindu-se, el și-a luat repede pisica și a fugit din apartament.

5. Opie din Pennsylvania.

Pisica Opie din Pennsylvania i-a salvat viața unui copil mic. Ea locuia la o familie care avea un copil mic, dar zona era destul de periculoasă, deseori se auzeau chiar împușcături pe stradă. Într-o seară a avut loc un conflict chiar lângă casa familiei în care locuia Opie. Cineva a deschis focul, iar un glonț a nimerit în camera în care dormea copilul. Copilul n-a murit deoarece glonțul a nimerit în pisică, care, din fericire, a supraviețuit ca prin minune și trăiește și astăzi.

6. Pisica necunoscută.

Această poveste a avut loc în Alpi acum câțiva ani. Un turist, în timp ce se plimba prin munți, a căzut și s-a rănit la picior. El a decis, desigur, să se întoarcă la hotel cât mai curând posibil, dar și-a dat seama că s-a rătăcit și nu știa calea. Și atunci în calea sa a apărut parcă de nicăieri o pisică. Ea a început să miaune insistent, uitându-se la bărbat. Apoi s-a întors și a început a merge într-o direcție necunoscută. Turistul a mers după  ea și astfel a ajuns la hotel.

7. Jack din New Jersey.

Urșii flămânzi și agresivi pot apărea în diferite orașe, nu doar în cele din România! O pisică pe nume Jack, care trăiește în New Jersey, se tolănea la soare în curtea din spate a casei. Dintr-o dată s-a auzit un mormăit, apoi a crăpat gardul și de nicăieri a apărut… un urs! Paradoxal, dar pisica nu s-a speriat, dar a mieunat tare și l-a speriat pe urs care a urcat într-un copac și a rămas acolo până când au sosit salvatorii. Cât curaj se poate ascunde într-un ghemotoc mic!

8. Leo din Crowley.

Într-o zi, în casa unde locuia o familie care aveau o pisică pe nume Leo, a pătruns un hoț. Era foarte aproape de locul unde se aflau banii, când s-a trezit pisica care a început să miaune foarte tare. Toți care se aflau în casă s-au trezit, dar hoțul reușise deja să fugă. Până la urmă acesta nu a mai fost găsit, dar, din fericire, nu a reușit să fure nimic.

9. Perch din Wels.

Perch este un pisoi bătrân care locuiește în Wels împreună cu stăpânul său în vârstă. Cu toate acestea, în ciuda vârstei sale, motanul nu și-a pierdut simțul mirosului, fapt care i-a salvat atât viața lui, cât și a stăpânului său când a apărut o scurgere de gaze în casă. Pisica a început să miaune cu voce tare, indicând sursa mirosului și astfel scurgerea a putut fi localizată și lichidată.

10. Pisica care luptă cu crocodilii, Louisiana.

Într-o zi un grup de turiști din Louisiana a mers într-o pădure din apropierea New Orleans pentru o vacanță. Aceste locuri sunt vestite prin râurile mlăștinoase în care sunt aligatori. Unul din acești locuitori ai apelor tocmai ieșise la suprafață ca să-și găsească vreun turist pentru prânz. Nu se știe ce s-ar fi întâmplat, dacă nu ar fi intervenit o pisica care se alăturase grupului. Aceasta a început să maiune cu voce tare și să fluture din labe în fața crocodilului până când acesta s-a târât înapoi în apă. Este atât de mică, dar nu i-a fost frică de aligator!

11. Lima din Texas.

Cu opt ani în urmă o pisica pe nume Lima, care locuia împreună cu stăpâna sa în Texas, a salvat-o pe femeie din labele unor câini vagabonzi care s-au năpustit spre ea. Animalul curajos a luptat disperat cu adversarii, care erau mult mai puternici ca ea. În cele din urmă câinii s-au retras. Stăpâna Limei s-a ales doar cu câteva zgârieturi minore. Iar pisica nu a suferit deloc!

12. Mitbol din Franța.

Într-o zi o femeie pe nume Alexandra, care trăia în Franța, și-a auzit pisica ei pe nume Mitbol mieunând cu voce tare și cu disperare lângă ușa mansardei. Deschizând-o, stăpâna a descoperit cu groază că mansarda ardea și că incendiul amenința să se răspândească în tot restul casei. Înșfăcând pisica, Alexandra a reușit să scape din gheara focului, dar Mitbol a dispărut undeva. Câteva zile mai târziu pisica s-a întors nevătămată.

13. Tommy din Columbus.

Pisica pe nume Tommy i-a salvat viața stăpânului său bolnav, care, din cauza mai multor ictusuri, se afla în scaunul cu rotile. Într-o zi a căzut accidental din el și bineînțeles că nu a putut urca înapoi. Curând au venit salvatorii și l-au ajutat să urce în scaunul cu rotile. Când salvatorii l-au întrebat cine a sunat, s-a dovedit că a fost… Tommy! Pisoiul a reușit să sară pe masă și să apese cu laba butonul de apel al echipei medicale. Și mai spunem că animalele sunt proaste!

14. Smadj din Doncaster.

Un copil de cinci ani pe nume Ethan din Doncaster, în timp ce se plimba cu pisica sa Smudge prin curte, a fost atacat de niște huligani. Dar pisica nu s-a pierdut cu firea, a sărit spre ei încât aceștia s-au speriat atât de tare și au fugit ca să se salveze de pisica nebună! De îndată ce a trecut pericolul, Smadj s-a așezat liniștită pe genunchii lui Ethan.

15. Slinki-Malinki din Lancashire.

Această pisică cu un nume cam ciudat, i-a salvat anul trecut viața stăpânei sale care era bolnavă și avea o durere severă. Medicii i-au prescris un medicament puternic, morfina care ar fi trebuit să-i elimine durerea. Cu toate acestea, din motive necunoscute, organismul femeii nu a reacționat la medicament și femeia a leșinat. După ce și-a revenit, ea a fost în stare doar să se târască până la pat. Nu avea putere să cheme ambulanța. Și atunci Slinki-Malinki i-a venit în ajutor. Pisica mieuna atât de tare și zgâria pereții, încât au auzit vecinii și au venit să vadă ce se întâmplase, după care au chemat imediat ajutoarele și au reușit să o salveze pe femeie.

Toate aceste istorii demonstrează că nu doar câinii sunt prietenii omului. Distribuiți articolul ca să-l citească și prietenii Dumneavoastră.

error: Content is protected !!