12 secrete străvechi pentru frumusețe care sunt populare până în ziua de azi

Orice femeie știe foarte bine la ce este bun fiecare produs cosmetic din colecția sa. Femeile din antichitate de asemenea vroiau să arate bine, dar foloseau pentru asta produse naturale, care rămân populare până în ziua de azi.

Redacția noastră a selectat pentru cititoarele noastre fidele cele mai bune rețete naturale pentru frumusețe, care și-au dovedit eficiența de-a lungul secolelor.

Uleiul de măsline

În antichitate aceste produs era numit “auriu”. Și nu e de mirare: atât din punct de vedere al culorii, cât și din cel al proprietăților sale uleiul de măsline merită pe deplin acest supranume. Anume acest produs este la baza multor creme și șamponuri destinate întăririi și tonificării pielii și părului.

Băile

Femeile romane petreceau multe ore în băile publice, discutând despre tainele femeiești și savurând totodată pe deplin atmosfera de acolo.

Masaj cu aromaterapie

Cât de plăcut este cuvântul “masaj”… Relaxare și plăcere în tot corpul! Dar dacă adaugi și niște uleiuri aromate parcă ajungi într-o adevărată poveste!

Țesătură ripsată în loc de exfoliant

Într-adevăr, ce-i de făcut dacă nu ai exfoliant la îndemână (sau dacă trebuie aștepți câteva sute de ani până va fi inventat)? Să folosești țesătură, bineînțeles. Structura sa reliefată va curăța pielea de minune.

Epilare cu zahăr

Nu se cunoaște exact cine a fost primul om căruia i-a trecut prin gând să folosească zahărul pentru epilare, dar se pare că această metodă e mai veche decât piramidele egiptene. Femeile au apreciat mereu epilarea cu zahăr pentru că ea menține pielea netedă pentru mult timp.

Cremă din petale de trandafiri și frișcă

Petalele sunt pentru aromă și culoare, frișca pentru gingășia pielii. Rețeta este super simplă, iar efectul e uimitor.

Măști din miere de albine

Mierea de albine este un remediu perfect pentru gingășia pielii și pentru înlăturarea celulitei. Oricine poate face un masaj anticelulitic folosind miere: aplicați-o pe zonele afectate și masați cu toată suprafața palmei. În plus pielea va deveni moale și gingașă.

Henna și Basma

Pentru a obține un păr puternic și sănătos, dar mai ales pentru a-i conferi culoarea dorită, din timpuri străvechi femeile au folosit amestecuri de henna și Basma în diferite proporții.

Măști cu ou

Măștile cu ou pentru păr au fost și rămân în continuare foarte populare. Există multe rețete, dar femeile care încearcă măcar o dată așa ceva rămân uimite de rezultat.

Smântâna

Gospodinele experimentate știu că e suficient să speli vasul în care a fost smântână pentru a avea niște mâini catifelate a doua zi. Folosiți-o cu îndrăzneală în lupta pentru frumusețe!

Frunze de varză

Femeile ce-și alăptau pruncii au folosit acest truc pe parcursul a sute de ani. Frunzele de varză reduc durerea și inflamațiile și au efect calmant.

Suc de lămâie

Părul devine mai deschis după un contact cu soarele și sucul de lămâie. În vechime acesta se aplica pe păr, după care femeile făceau băi de soare îndelungate. Anume în acest fel se poate obține celebra culoare blond australian.

Argila

Măștile din argilă au fost populare întotdeauna datorită eficienței și simplității lor. O piele superbă, păr puternic și zone problematice fără celulită – argila a făcut minuni pe parcursul întregii istorii.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

error: Content is protected !!