11 greșeli pe care le fac chiar și conducătorii cu experiență. Fiecare dintre ele poate fi fatală!

Orice șofer atunci când conduce trebuie să înțeleagă că automobilul nu este doar un mijloc de deplasare confortabil, dar este și un obiect din metal periculos care cântărește mai mult de o tonă. Totuși, toți sunt predispuși să facă greșeli când sunt la volan.

Deși unii șoferi au o vastă experiență, uneori uită de niște reguli elementare. Aceste reguli sunt simple, dar care influențează securitatea automobilului pe drum.

Greșelile șoferilor

1. Șoferii își distrag atenția

Date statistice: 25% din accidente rutiere sunt cauza de simpla distragere la telefon.

ошибки водителей

2. Piciorul pe ambreiaj

Nu se recomandă ținerea permanentă a piciorului pe ambreiaj. Este o greșeală a majorității șoferilor. Presiunea permanentă este o lovitură pentru acest mecanism.

ошибки водителей

3. Rotirea volanului fără deplasare

Nu rotiți volanul dacă mașina nu se deplasează. Acest lucru trebuie efectuat cel puțin la cea mai mică viteză.

ошибки водителей

4. Coborârea unei pante cu frâna pornită

În această situație are loc uzarea plăcuțelor și respectiv frâna poate ceda în cel mai nepotrivit moment.

ошибки водителей

5. Presiunea din anvelope

Cât de des măsurați presiunea anvelopelor? Verificarea presiunii interne optime este un procedeu zilnic de îngrijire a automobilului. Dacă este mică, atunci pneurile se uzează repede, se cheltuie mai mulți carburanți, iar traseul de frânare se lungește.

ошибки водителей

6. Semnalizatoare oprite

Aici toți greșesc! Cu toții știu că este un obicei prost și care cauzează mii de accidente. Chiar dacă conduceți pe un drum liber, porniți semnalizatoarele pentru a putea vedea toate zonele automobilului.

ошибки водителей

7. Încălțăminte incomodă

Statisticile ne spun că 25% din femei și 13% din bărbați poartă șlapi atunci când conduc. Iar unele doamne își permit să conducă în încălțăminte cu toc înalt. O mișcare incorectă, piciorul alunecă și se produce accidentul.

ошибки водителей

8. Zăpada de pe acoperișul automobilului

Unii șoferi leneși nu consideră necesar spălarea automobilului și îndepărtarea zăpezii de pe el. Însă în unele țări puteți plăti amenzi usturătoare pentru acest fapt. Vizibilitatea depinde direct de cât de curată este mașina.

ошибки водителей

9. Poziție incorectă la volan

75% dintre șoferi stau incorect la volan. Corectitudinea poziției influențează calitatea deplasării. Coloana vertebrală trebuie să fie în aceeași linie cu ceafa și să stați perpendicular la podea. S-a stabilit că șoferii sunt mai concentrați la trafic, în special în cazuri tensionate, dacă stau corect la volan.

ошибки водителей

Par a fi lucruri știute și simple, însă din cauza încrederii prea mare acestea sunt neglijate. Astfel, sunt provocate accidente, se deteriorează și uzează piesele.

error: Content is protected !!