11 filme captivante care vă vor face weekend-urile mai speciale

Nu este nimic mai interesant decât să privim cum cineva pleacă la un alt capăt al lumii, pierde totul și se ridica din cenușă, iubește și moare, împușcă și fuge. Stând la cald, înveliți cu o pătură moale, cu o ceașcă de ceai și cu niște ciocolate alături, ne dăm seama că această zi este cea mai frumoasă zi din viața noastră. Dacă nu ați mai avut demult această senzație, alegeți orice film din lista noastră, sunt foarte interesante!

1. Hell or High Wate, 2016

© Hell sau High Water / Lionsgate

Distribuție: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges

Un western modern despre spărgătorii de bănci. Mama fraților Howard a murit, lăsându-i cu o fermă și cu o bucată de pământ pe care s-au descoperit zăcăminte de petrol, iar banca îi amenință cu executarea silită din cauza datoriilor pe care le au. Cei doi frați, unul dintre care este sărac lipit pământului iar celălalt este un pușcăriaș care a petrecut mai mulți ani în închisoare, încep să jefuiască băncile pentru a-și putea plăti datoriile. Ei sunt urmăriși de bătrânul șerif Marcus care, dacă îi prinde pe tâlhari, își fa încheia cariera cu succes.

Evaluare IMDb – 7,6

2. You Were Never Really Here, 2017

© You were never really here/Film4  

Distribuție : Haokin Phoenix, Ekaterina Samsonova

Un thriller fascinant despre o fată răpită și un personaj solitar care are o soartă destul de grea. Joe este un fost agent marin și agent FBI cu păr cărunt și cu un trecut care nu vrea să-l lase pace. El salvează copiii răpiți și este absolut nemilos cu răpitorii. Un senator îl angajează pe Joe să-i întoarcă fiică adolescentă care era impusă să se prostitueze într-un bordel pentru pedofilii bogați. Scenele violente rămân în spatele cadrului, dar rapiditatea cu care se desfășoară subiectul ne ține în tensiune constantă. Joaquin Phoenix pentru rolul său ca Joe a fost nominalizat la festivalul de la Cannes drept cel mai bun actor.

Evaluare IMDb – 7,2

3. Edge of Tomorrow, 2014

© Edge of Tomorrow / Warner Bros.

Distribuție: Tom Cruise, Emily Blunt

„Groundhog Day” transformat într-un film de acțiune fantastic. Pământul este atacat de o rasă extraterestră, iar maiorul Will Cage este ucis în primele minute ale bătăliei. Deși Cage este ucis în primele minute, se trezește prins într-o buclă temporală care începe mereu pe aeroportul Heathrow și se termină prin uciderea sa de fiecare dată în diferite situații. Cu fiecare zi care se repetă, Cage devine din ce în ce mai experimentat în lupta contra extratereștrilor și face echipă cu sergentul de la Forțele Speciale Rita Vrataski (Blunt) pentru a-i învinge.

Evaluare IMDb – 7,9

4. The Railway Man, 2013

© The Railway Man / Lionsgate

Distribuție: Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgaard

O dramă frumoasă despre forța spiritului și reconcilierea cu propriii călăi, bazată pe evenimente reale. O asistentă medicală îl întâlnește în tren pe un bărbat fermecător pe nume Eric Lomax și se căsătoresc foarte curând. Dar fericirea lor este umbrită de amintirile care-l frământă pe Lomax: în timpul celui de al doilea război mondial el a fost capturat de japonezi și a participat la construirea căii ferate Burma, unde a fost supus la umilire și tortură. Apoi, zeci de ani mai târziu, decide să se întâlnească cu propriul torționar.

Evaluare IMDb – 7,1

5. Spotlight, 2015

© Spotlight/First Look Media  

Distribuția: Mark Ruffalo, Rachel McAdams, Michael Keaton, Liv Schreiber

Subiectul dramei este ancheta jurnalistică a ziarului Boston Globe pe tema abuzurilor comise asupra unor copii din familii vulnerabile de către un număr important de preoți catolici. În ciuda rezistenței bisericii catolice influente, ei reușesc să descopere o serie de astfel de crime. Filmul se bazează pe evenimente reale: pentru informațiile despre preoții-pedofili din Biserica Catolică The Boston Globe a primit Premiul Pulitzer.

Evaluare IMDb – 8,1

6. What Happened to Monday, 2017

© What Happened to Monday/Netflix 

Distribuție: Numi Rapas, Willem Defoe, Glenn Close

Este un film fantastic anti-utopie despre suprapopularea planetei noastre. Produsele modificate genetic au dus la faptul că oamenii dezvoltau fetuși multipli, iar populația Pământului creștea cu un milion de oameni la fiecare 4 zile. Acum planeta este atât de suprapopulată încât este interzis de a avea mai mult de un copil, iar oamenii trebuie să poarte brățări de identificare.

După ce în familia lui Terrence Settman s-au născut 7 gemene, el decide ca fiecare dintre surori să apară în public în anumită zi. Dar într-o zi Luni dispare, iar surorile trebuie să o caute.

Evaluare IMDb – 6,9

7. Crash, 2004

© Crash / Lionsgate

Distribuție: Matt Dillon, Sandra Bullock, Brendan Fraser

8 povesti incitante care ne fac să medităm. Poliția găsește, în suburbiile din Los Angeles, corpul neînsuflețit al unui tânăr de culoare, imediat după această acțiunea se transferă cu o zi în urmă și vom afla astfel istoria persoanelor, care, într-un fel sau altul, au legătură cu crima. Jafuri, împușcături, accidente unesc strâns într ele liniile de subiect și în fața noastră personajele pozitive se transformă în ticăloși, ticăloșii în eroi, iar lăcătușul mexican, comerciantul iranian care decide să-și cumpere o armă, adolescenții de culoare care au jefuit un bărbat ne conturează mai multe conflicte dintre diferite culturi, determinându-ne să medităm la dificultățile coexistenței diferitor tipuri de persoane. Filmul a câștigat un Oscar pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu.

Evaluare IMDb – 7,8

8. Fracture, 2007

© Fractura / Castelul Rock

Distribuție: Ryan Gosling, Anthony Hopkins, Rosamund Pike

Este foarte asemănător cu „Tăcerea Mieilor” doar că în locul lui Jodie Foster este Ryan Gosling. Asistentul procurorului districtului, un avocat tânăr și ambițios, primește un caz aparent foarte simplu de rezolvat: soțul își împușcă soția după ce acesta descoperă că ea are o relație cu un alt bărbat. Dar totul se complică atunci când își vor da seama că anume Crawford a plănuit totul ca la carte încât nu vor avea dovezi să îl achite. Este un thriller care ne ține în suspans până la final.

Evaluare IMDb – 7,2

9. Predestination, 2014

Distribuția: Ethan Hawke, Sarah Snook, Noah Taylor, Freya Stafford

Este un thriller fantastic cu un subiect încurcat și cu niște actori extraordinari. Este povestea vieții unui Agent Temporal trimis într-o serie complicată de călătorii în timp, după descoperirea mașinii timpului, a căror menire este să continue activitatea sa de apărător al legii în eternitate. Acum, la ultima misiune, agentul trebuie să-l urmărească pe delincventul care i-a scăpat mereu de-a lungul călătoriilor sale în timp.

Evaluare IMDb – 7,5

10. Kidnapping Mr. Heineken, 2015

© Kidnapping Mr. Heineken/European Film Company  

Distribuție: Anthony Hopkins, Sam Worthington

Este un film de aventură despre o răpire îndrăzneață, bazat pe fapte reale. 5 prieteni aspiră spre o viață frumoasă și ușoară, dar până acum au doar datorii și necazuri. Atunci ei decid să-l răpească pe un magnat al berii, domnul Heineken, pentru a obține o răscumpărare de 35 de milioane de guldeni olandezi (16 milioane de euro) pentru aceasta. Răpirea le reușește, dar timpul trece, situația devine din ce în ce mai încordată, dar nimeni nu se grăbește să plătească pentru prizonier. Înlănțuit, ținut în condiții inumane, Heineken intră într-un duel psihologic cu liderul lor și câștigă. Dar să câștigi într-o bătălie și să supraviețuiești nu este același lucru.

Evaluare IMDb – 6,1

11. Self / less, 2015

© Self/less/Focus Features  

Distribuția: Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Matthew Goode, Michelle Dockery

Un blockbuster fantastic despre transferul persoanei într-un corp nou. Arhitectul Damian Hayes este un magnat care a făcut istorie în New York, schimbând faţa orașului de-a lungul a decenii de investiții imobiliare. Rece şi nemilos, Damian nu se lasă învins de vârsta tot mai înaintată, dar destinul îi aruncă în cale un obstacol aparent de netrecut: un cancer ce se răspândeşte în ciuda celor mai costisitoare tratamente. Deoarece mai are doar 6 luni de trăit, Damian apelează la o tehnologie revoluționara şi ilegală: transferul personalității în corpul unui bărbat mult mai tânăr. După procedură, Damian nu se bucură mult de o viață nouă deoarece amintirile realului „proprietar” al corpului intră în conflict cu propria sa viață. Se pare că fostul „proprietar” avea o soție și o fiică, iar Damian le găsește. Această evoluție a evenimentelor nu îi este pe plac companiei care a făcut acest transfer și, prin urmare, este imposibil să nu aibă loc și lupte crâncene.

Evaluare IMDb – 6,5

error: Content is protected !!