11 exerciții care te vor scăpa de durerile de spate cauzate de inflamația nervului sciatic

Inflamația nervului sciatic poate afecta chiar și persoanele care se consideră a fi perfect sănătoase, scrie GottaDoTheRightThing. Acesta este cel mai lung nerv din corpul uman. Inflamația la nivelul nervului sciatic nu provoacă durere doar în regiunea lombară, ci afectează și coapsele, regiunea posterioară a bazinului și ambele picioare.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să apelați la un specialist, doar el fiind abilitat să vă permită sau să vă interzică anumite exerciții și să vă prescrie tratamentul corespunzător.

Pentru a ameliora durerea și a înlătura spasmele, puteți practica aceste 11 exerciții.

Înainte de a începe, este indicată o încălzire a mușchilor – faceți o plimbare în ritm alert, timp de 30 de minute.

Primul exercițiu.

Pain Therapy/YouTube

Întindeți-vă pe podea, îndoiți genunchii. Puneți un picior peste celălalt, luați-l cu mâinile și trageți-l spre dumneavoastră. Atingeți genunchiul de bărbie, dar fără a exagera. Veți simți astfel întinderea mușchilor pelvieni.

Apucați cu mâinile șoldul celuilalt picior și ridicați pelvisul cu genunchii îndoiți.

Pain Therapy

Al doilea exercițiu.

Stați drept. Îndoiți piciorul și puneți-l pe genunchiul celuilalt picior.

AmesRacFit

Așezați-vă puțin. Stați în această poziție preț de câteva secunde.

AmesRacFit

Al treilea exercițiu.

Întindeți-vă pe spate la podea. Atingeți apăsat coapsele de podea. Îndoiți piciorul drept. Atingeți piciorul drept de genunchiul piciorului stâng.

Dennis Passetto

În acest moment, îndreptați mâna dreaptă pe podea, întoarceți capul în partea dreaptă. Mențineți această poziție timp de 20 de secunde.

Dennis Passetto

Al patrulea exercițiu.

Așezați-vă pe podea, întindeți picioarele la o distanță cât mai mare unul de altul, aplecați-vă înainte, întinzând partea interioară a coapsei.

Al cincilea exercițiu.

Așezați-vă pe podea. Îndoiți picioarele în genunchi și lipiți tălpile. Aduceți tălpile cât mai aproape posibil de pelvis. Încrucișați-vă brațele și apucați gleznele. Mențineți această poziție timp de 20 de secunde.

Al șaselea exercițiu.

Culcați-vă pe o parte, sprijinindu-vă pe antebraț. Picioarele trebuie să fie îndoite și unul peste altul.

Ridicați genunchiul de deasupra, astfel încât labele picioarelor să rămână împreună. Repetați de câte 15 ori pentru fiecare picior.

Al șaptelea exercițiu.

Sprijiniți-vă în mâini și în genunchi pe podea. Îndoiți un picior la 90 de grade.

Începeți să-l ridicați până când femurul piciorului formează o linie cu corpul.

Al optulea exercițiu.

Culcați-vă pe spate la podea. Coapsele să fie apăsate pe podea. Îndoiți un picior și puneți-l peste piciorul întins, astfel încât laba piciorului să-i atingă genunchiul.

Cu mâna opusă, apucați genunchiul piciorului îndoit și trageți înspre dumneavoastră. Mențineți această poziție timp de 10 secunde. Repetați de 3 ori.

steadyhealth

Al nouălea exercițiu.

Luați poziția în genunchi, puneți mâinile pe podea. Din această poziție, trageți piciorul îndoit astfel încât să atingeți pieptul cu genunchiul.

steadyhealth

Apăsați la podea piciorul îndoit cu greutatea corpului. Coborâți capul la podea. Simțiți cum mușchii piciorului drept se întind.

steadyhealth

Mențineți această poziție timp de 10 secunde. Repetați de 3 ori.

Al zecelea exercițiu.

Așezați-vă pe un scaun, îndoiți piciorul care vă dă dureri și puneți-l peste celălalt. Țineți spatele drept. Mențineți această poziție preț de câteva secunde. Apoi relaxați-vă. Repetați de 5 ori.

posturedoc

Al unsprezecelea exercițiu.

Întindeți-vă pe podea cu fața în jos, pieptul și abdomenul apăsate pe podea. Păstrați această poziție timp de 2-3 minute.

Matty Fusaro

Îndoiți brațele de la coate, astfel încât coatele să fie la podea, la nivelul umerilor. Mențineți această poziție timp de 1 minut.

Matty Fusaro

Sprijinindu-vă pe brațele întinse, ridicați cât mai mult posibil toracele. Țineți-l câteva secunde în această poziție, apoi coborâți-l la podea, relaxați-vă, apoi repetați. Corpul de la talie în jos nu trebuie să se ridice de pe podea, iar picioarele trebuie ținute împreună.

Matty Fusaro

Arată și prietenilor tăi această informație utilă!

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: sportsinjuryclinic

error: Content is protected !!