10 greșeli pe care aproape fiecare dintre noi le comite atunci când face duș

Dușul este cea mai plăcută procedură zilnică de relaxare. Însă mulți nici nu bănuiesc că unele lucruri pe care s-au obișnuit să le facă în timpul dușului sunt mai dăunătoare decât cred. Dermatologii recomandă să scăpați de aceste obiceiuri dacă doriți să aveți o piele și un păr sănătos.

Iată 10 obiceiuri dăunătoare de care trebuie să scăpați

1. Evitarea exfolierii pielii de pe picioare

21.06-3.1

Pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor și a ciupercilor, nu este suficient să spălați picioarele cu regularitate. Trebuie să le curățați cu piatră ponce, perie sau scrub, în special în zonele dintre degete. După spălarea picioarelor trebuie neapărat să le uscați.

2. Lăsarea buretelui în baie

Multe persoane sunt obișnuite să lase buretele ud în camera de baie. Însă umiditatea înaltă provoacă dezvoltarea bacteriilor și a mucegaiului. Pe burete rămân celule de piele moartă și ele sunt un mediu excelent pentru înmulțirea bacteriilor. Spălați bine buretele și uscați-l într-un loc bine aerisit.

3. Frecarea pielii cu un prosop prea aspru

Dacă ștergeți prea intens pielea după duș, atunci prosopul este ca un șmirghel pentru piele. Acesta deteriorează pielea înmuiată și poate provoca iritații. Folosiți un prosop moale. Nu ștergeți pielea, dar absorbiți doar apa.

4. Spălarea părului în fiecare zi

21.06-3.2

Mulți obișnuiesc să spele capul în fiecare zi, însă dermatologii resping acest obicei. Specialiștii recomandă persoanelor cu păr subțire și moale să folosească șampon nu mai des de două ori pe săptămână. Spălarea prea deasă împiedică eliminarea firească a grăsimii pielii care asigură echilibrul de hidratare al pielii.

5. Nefolosirea produselor de hidratare

După duș vă relaxați foarte mult și doriți să vă culcați sau să priviți televizor. Respectiv unii amâna aplicarea cremelor hidratante. Acest lucru se recomandă să fie efectuat imediat după duș când pielea este umedă.

6. Neglijarea dușului după sport

Dușul este obligatoriu după antrenamentele de sport. Nu este doar o procedură de igienă, care vă permite să îndepărtați mirosul de transpirație. Dar transpirația poate provoca răspândirea bacteriilor care pot duce la apariția coșurilor sau a iritațiilor.

7. Dușul îndelungat

21.06-3.3

Multora le place să stea mult timp în duș crezând că este benefic pentru organism. Însă dușul prea îndelungat va deshidrata pielea. Specialiștii recomandă ca durata dușului să nu fie mai mare de 10-15 minute sau chiar mai puțin.

8. Aplicarea balsamului pe creștetul capului

De obicei, când vă spălați pe cap în duș, aplicați balsamul de sus în jos. Este greșit. Aplicarea balsamului pe piele poate provoca eliminarea excesivă de grăsime. Cel mai bine este să aplicați pe vârfuri și pe lungimea părului.

9. Evitarea dușului răcoros de la sfârșit

Multor persoane le place să facă un duș fierbinte și să iasă îndată. Însă dușul răcoros de la sfârșit, chiar și câteva secunde, este foarte folositor pentru organism. Înainte de a ieși clătiți-vă cu apă răcoroasă. Această procedură tonifică, întărește imunitatea și relaxează.

10. Înfășurarea părului lung în prosop

O greșeală frecvent întâlnită. Părul se deteriorează foarte repede dacă îl înfășurați strâns în prosop imediat după spălare. Ștergeți doar umezeala în exces, nu-l frecați și nu-l înfășurați în prosop.

error: Content is protected !!