10 cazuri când The Simpsons au prezis mai bine de o sută de ori decât Nostradamus

„The Simpsons” sunt niște desene animate care sunt în top de mai bine de 28 de ani. Acesta a fost recunoscut drept cel mai lung serial din istoria televiziunii americane și probabil cel mai paradoxal.

Eroii acestui desen animat trăiesc în pas cu lumea modernă. De fiecare dată serbează Crăciunul și Ziua Recunoștinței, zilele de naștere, își modernizează casa și vorbesc despre evenimentele reale din societatea modernă. Paradoxul acestuia constă în faptul că respectând întocmai standardele de autenticitate și natura distractivă a proiectului, creatorii lui au făcut o mulțime de predicții și descoperiri la care nu s-au gândit nici oamenii de știință și nici telespectatorii. Cum au reușit?

Președinția lui Trump

În episodul 17 din sezonul 11 care a fost difuzat în 2000 a fost prezis viitorul. Lisa Simpson devine următoarea președintă după Donald Trump. Ea vrea să ridice țara din colapsul în care se află. Iar în ianuarie 2017 Trump, într-adevăr, a câștigat alegerile.

Ceasuri inteligente

Într-un episod din îndepărtatul an 1995, prietenul aceleiași Lisa folosește ceasul pentru comutare. Acum acest lucru a devenit realitate.

Revenirea pe scenă a formației Rolling Stones

Prietenul lui Lisa stă culcat lângă ea, în același episod din 1995,  iar pe perete este agățat un afiș cu legendara trupă cu anunțarea unui nou turneu. În 2012, membrii formației, după mulți ani de tăcere au înregistrat o nouă piesă, iar în 2016 – un album.

Traducător al limbii nou-născuților

Biloop Technologic, în 2013 a elaborat o aplicație care analizează plânsul copilului și expune ce dorește copilul. În episodul 24 din sezonul 3, cu mult înainte de lansare, fratele lui Homer a elaborat un astfel de aparat de descifrare a plânsului bebelușei Maggie.

Jocul de-a Ferma

Mai este astăzi cineva care nu a încercat să cultive ceva în acest joc? The Simpson au început să facă acest lucru pe când încă jocul nici nu exista. În episodul 12 din sezonul 9 copii lor lansează simulatorul unei ferme.

Virusul Ebola

Marge a citit despre acest virus periculos într-unul din episoadele din 1997. Iar în 2015 despre el a aflat întreaga lume. Împotriva acestui virus nu exista nici vaccin și antidot. În doar câteva zile, din cauza acestui virus, au murit 13000 de persoane.

iPod

Episodul 5 sezonul 8. Pe atunci compania Apple nu a lansat nimic asemănător, însă the Simpson deja utilizau un astfel de dispozitiv.

Numele laureatului Nobel

Lisa Simpson ghicește acest nume  în 2010. Iar în 2016 Jagdish Bhagwati într-adevăr câștigă premiul pentru economie.

Atacul terorist din 11 septembrie

Sezonul din 1997 „New York împotriva lui Homer Simpson”. Fratele ține în mână revista din 11.09 cu imaginea celor două turnuri gemene.

Urmărirea CIA

În 2013 fostul angajat al serviciilor secrete americane Eduard Snowden dezvăluie publicației The Guardian și The Washington Post despre urmărirea totală a CIA în spațiu informațional și comunicațional. Despre acest fapt Lisa îi previne pe fratele ei și pe Marge într-un episod din 2007.

Coincidență sau nu? The Simpson sunt minunați pentru că nu ezită să folosească satira pentru prezentarea societății moderne. Aceștia înfățișează americanul mediu și ridiculizează trăsăturile sale negative, intră în conflict cu stereotipurile și cu clișeele lui. Creatorii serialului nu se tem să atingă subiecte de politică, religie și cultură sau pur și simplu să vorbească despre ele cu gurile eroilor. Nu este surprinzător faptul că, de multe ori, cuvintele lor devin profetice.

error: Content is protected !!